jennilund.blogg.se

En blogg som kommer handla om allt som mitt liv innebär men kommer även varieras med en del texter, dikter och bilder.

Dags för sängen och enklaste och riktigt god kycklingwok

Publicerad 2014-04-29 23:09:51 i Allmänt, Mat,

Dags för mig att sova, har pluggat, har packat ihop saker till imorgon då det blir en hel dag i Malmö och har även duschat innan sängen - bästa som finns! 


Till middag ikväll slängde jag ihop en wok, något liknande det jag bjöd min syster på när hennes familj var här. 
1 kycklingfilé 
1 vitlöksklyfta 
2 st små salladslökar
Valfria grönsaker (jag hade bara broccoli) 

Stek i lite rapsolja tills kycklingen är genomstekt, häll på typ 1-2 msk sova och 1/2-1 dl vatten och låt puttra in så det blir god smak på det. 


Är och njut! 

Nya favorittörjan

Publicerad 2014-04-29 16:57:40 i Allmänt,

Hade på mig denna underbara kombon igår, allt med tajta byxor och luftig tröja är i och för sig en stor favorit hos mig men denna är lite extra just nu. 
Gröna byxor från BikBok och min nya tröja från hm. Den är så galet skön! Och det blir ju bara bättre när det är sol och håret lockar sig precis som jag vill och ja allt i livet känns rätt bra just nu. Ska dra mig ner till badet nu och sen ikväll ska jag käka kyckling med något till middag och titta på ett greys avsnitt sen så. Sen ska jag sätta mig med och läsa tills jag somnar! Så är det bara! 

Märks att det börjar bli sommar

Publicerad 2014-04-28 22:39:31 i Allmänt,

Ja, både på vädret och på hur mycket jag har att göra. Dagarna är fullspäckade och det finns ändå tusen saker till som jag skulle vilja göra men inte hinner med. 


Idag har jag iallafall tagit en PW, ätit frukost i nått sådär lugnt tempo, visste hur mycket jag hade under dagen så behövde verkligen det. Blev havregrynsgröt med proteinpulver och frukt. 
Sen iväg till skolan, två timmars lektion och sen hem igen. Snodde till mig en lunch hos föräldrarna, körde ett snabbt armpass och sen vidare till Tomelilla för lite jobb. Därefter tittade vi på bil och KÖPTE bil till och med! Så nu är jag bilägare! Sjukaste. 


Sen körde jag hem, stack ner till badet och jobbade två timmar och sen äntligen hemåt igen. Har ikväll ätit rester från tacon igår, nog godaste resterna som finns: 
Utöver det så beställde jag hem så jag har proteinpulver till ett tag framöver samt hämtade hem caseinpulver och aminosyror för ett bra tag framöver också idag. Så nu har jag så jag inte behöver beställa något sådant förrän möjligtvis mitten/slutet av juni nästa gång vilket är otroligt skönt. Har satt ny budget nu i och med bilen och då finns där utlagt 500 kronor i månaden till träning så när man slår ut det borde det bli så. Svårt att säga för varje enskild månad liksom men tror det hamnar däromkring faktiskt. Den budgetpost jag måste dra ner på är vanlig shopping... Men har fortfarande lyckats hålla mig borta. Det finns en sak jag sagt är okej om jag hittar till rea och det är ett par Nike Air, mina älskade Nike Air.. Vill bara ha ett par NU! I övrigt är det noll som gäller. Och det ska jag klara av.  


Nu ska jag sova för imorgon blir det upp med tuppen då vi ska träffas i skolan redan nio. Godnatt på er! 

Söndags sol

Publicerad 2014-04-27 15:53:16 i Allmänt,

Glömde ta bild, men jag var iallafall ute och gick i förmiddags för att sen slänga i mig en frukost som jag tog bild på men min mobil sparade inte den av någon anledning.. Riktigt dåligt! Får hoppas den slutar säga emot mig så jag slipper lämna in den.. 


Sen stack jag till gymmet och köra 30 min cardio, räckte gott och väl. Sen körde jag och handlade när jag ändå hade bilen, hem och åt lunch och sen ner till mina föräldrar för att lämna bilen och njuta av solen i två timmar. Så härligt, lyckades faktiskt läsa några sidor i min ekonomibok också. 

Fuskade lite smått precis också, mina föräldrar hade after eight hemma som jag fullkomligt ääääälskar. 
Mums mums mums! 


Blir gymmet om en liten stund, blir ben känns det som, inte allt för taggad men så är det vissa dagar. 

Staffanstorps simhall hela dagen

Publicerad 2014-04-26 20:47:16 i Allmänt,

Ja, där har jag spenderat dagen. Min yngre simmare har haft tävling idag och det har gått rätt bra måste jag säga, de gick alla tre vidare på alla sina individuella grenar till finalen om två veckor. NÖJD tränare. 


Blev en kebabsallad till lunch och därefter började jag min cheatday och på bilderna får ni se vad jag ätit idag: 


Årets första mjukglass här ja! 


Och de underbara nyblomstrade rapsfälten flöt förbi bredvid mig på vägen hem, så himla fint. 
Fick inte bättre bild än så. Funderar starkt på att ta en lite promenad nu ikväll eller bara somna och gå ut tidigt imorgon... Svåra val här! 

Ny proteinbar och en kväll för mig själv

Publicerad 2014-04-25 20:06:35 i Allmänt,

Idag efter skolan, slutade vid 15, var jag rätt hungrig så gick inom Pressbyrån och köpte en ny typ av proteinbar som jag inte testat innan. Den var helt okej, lite smått torr men ner krispig än vanliga så det var kul. 
När jag kom hem åkte jag och handlade med mina föräldrar på Ica sen tog jag med mig bilen hemåt. Ska ju på tävling imorgon så får låna bilen över helgen. 


Stack hem och fixade i skåpen liten, har precis ätit middag som jag glömde fota men tog en liten efterrätt direkt efter då jag inte blev helt mätt. Detta är kvarg med fun light och en krossad riskaka.
Nu står Let's Dance på tvn och jag lär inte göra mer ikväll faktiskt. Imorgon blir det hemmakvälls godis! Som jag längtat! Har varit riktigt duktig med maten i veckan så förtjänar verkligen det imorgon. 

Grupparbete med bästa gruppen jag haft

Publicerad 2014-04-24 22:18:47 i Allmänt,

Idag stack jag ju till skolan, vad så extremt trött när jag gick av tåget så jag stack inom Pressbyrån och köpte denna som räddade min dag helt och håller! 
Vi gjorde ett grupparbete som vi ska ha en workshop på imorgon, hoppas på bra diskussioner. Till grupparbetet hade Linda gjort en galet god rabarber/äpplepaj och Cajsa hade tagit med vaniljsås - blir det mycket bättre? 


Vissa dagar hinner man inte med

Publicerad 2014-04-24 10:36:40 i Allmänt,

Får ursäkta i efterhand och i förhand för det dåliga bloggandet. Har så mycket som ska göras både idag och imorgon, plus att det blivit alldeles för lite sömn senaste två nätterna så är trött som tusan! Sitter just nu på tåget påväg in till skolan, ska sätta mig till ro och sova alldeles strax. Sen blir det plugg, jobb, äta, träna och sova. 


Frukosten efter min morgonpromenad blev två av dessa (åt upp den ena innan bilden) 
Slängde i mig detta ägget på väg till tåget
Igår var jag med Emilia från typ 11 på dagen, vi åt frukost på snuggels sen rensade vi kläder hos henne. Såååå mycket kläder! Blev som tack bjuden på middag, oxfilé med klyftpotatis och tzatziki - alldeles för gott. 
När jag äntligen kom hem vid kvart över tio var jag super hungrig så blev en knäckemacka samt lite caseinpudding med vaniljkvarg och jordgubbar. 

Nu ska jag sova! 

Krispiga chickennuggets

Publicerad 2014-04-23 08:56:01 i Mat,

Igår gjorde jag som sagt egna chicken nuggets, sesampanerad som blev väldigt goda men dock blev mina lite för starka. Men ni får receptet iallafall här: 


Detta behöver du till en portion: 
150-200 gram kycklingfilé (jag hade 200) 
1/2 dl mandelmjöl
2-3 msk sesamfrön 
1 äggvita 
Svartpeppar
Salt 
Valfria kryddor 


Sätt ugnen på 175 grader. 

Dela kycklingen i kuber. Blanda samman mjöl, sesamfrön och valfria kryddor som man tycker passar till kycklingen. Jag hade chilikrydda och paprikakrydda. Ska testa mig fram i fortsättningen tills jag hittar något som är riktigt mumsigt. 

Doppa kycklingen i äggvitan och sen i kryddmixen. Lägg de på en plåt med bakplåtspapper. 

In i ugnen i ca 35-40 minuter. Sätt på grillfunktionen om man önskar mer färg på dem. 


Jag åt mina med lite grekisk yoghurt blandat med sweetchilisås och en sallad. 


Hellre kort och effektivt än långt och utdraget

Publicerad 2014-04-22 21:52:04 i Allmänt,

Ja, precis så tänker jag kring träningen. Jag sticker hellre till gymmet och har full fokus i 30 minuter och sen sticka hem än att vara där i 1 timme och 30 minuter med halv kass fokusering samt ändå inte hinner speciellt mycket mer än jag gör på de 30 minuterna med fokus. Plus att utöver att jag sparar tid på det så blir det mer flås, mer svett och känns mer som träning för mig som gammal simmare. Det är då det känns som träningen ger mig allra mest. 


Idag cyklade jag dit efter middagen, som ni för övrigt ska få recept på sen, gjorde kyckling nuggets. Körde 35 minuter på crossen i härligt, skönt tempo och sen 25 minuter effektiv magträning. Enligt min app så blev det endast 5 minuters sammanlagd vila under de 25 minuterna så jag är nöjd! 


Nu har jag precis slängt i mig caseinpudding med lite vaniljkvarg och en kiwi.


Pluggmorot

Publicerad 2014-04-22 17:05:10 i Allmänt,

Jag har nu kommit på ett sätt att få mig själv att läsa boken till skolan ordentligt - för varje träning jag gör på gymmet ska jag ha läst minst 10 sidor i boken. Vet att det kan bli svårt de dagar jag tränar på morgonen men så ligger det till iallafall! Då får jag läsa det innan läggdags helt enkelt.


Under lässtunden idag laddade jag upp med en swebar och en halv celcius.
Har letat upp massa recept på hemmagjorda proteinbarer som jag ska börja testa nästa vecka tänkte jag, blir nog lite billigare och mycket roligare.


Nu unnar jag mig lite tv innan jag ska laga mat. Blir något med kyckling idag. 

Påskliljor och nya krukor

Publicerad 2014-04-22 12:57:02 i Allmänt,

Igår var jag även en sväng utom Blomsterhuset Europa då jag hade fått presentkort där från lillemannen i påskägget. Passade alldeles utmärkt då jag behövde nya krukor till mina orkidéer, de gamla hade blivit för små. Jag älskar de gamla krukorna så de kommer sparas nere i förrådet tills det är behov av dem igen. 


De nya blev två gråa samt en vit med mönster på i lite grå/rosa färger.
Denna är jag helt kär i! Och i stora hela ser det nu ut såhär vid matbordet:
Och ja jag har en alldeles för stor vas till påskliljorna men jag har tyvärr ingen mindre.. Också något som behöver köpas hem! Får bli på loppisar osv under sommaren. 


Måste för övrigt skaffa ett skåp att ha mitt emot kylen där jag kan förvara vaser eller något annat som är i de andra skåpen så jag får plats med dem någonstans iallafall. 

Proteinvåfflor och minifruktsallad

Publicerad 2014-04-21 22:05:55 i Mat,

Kvällen avslutades med att testa ett nytt recept, proteinvåfflor med vaniljsmak. Är inte helt hundra på receptet än men ni får det ändå, med lite små ändringar som jag tror gör det bättre: 


1/2 dl äggvita
1/2 dl havregryn 
1 dl valfri mjölk
1 tsk kokosmjöl
1 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver 
1 tsk honung 
1 portion proteinpulver, jag valde vaniljsmak 


Mixa samman och lägg i våffeljärn, detta blev två stycken våfflor. 

Jag hade sockerfri hallonsylt till mina och det var supergott! 
Efter det åt jag även lite melon och kiwi.
Nu blir det sängen för imorgon måste jag gå en promenad innan skolan, ska gå ner om gymmet för jag glömde min flaska där idag... Mitt underbara minne. 

Pre-work out and post-work out food

Publicerad 2014-04-21 21:26:16 i Allmänt,

Det blev ett litet axel pass nu på kvällkvisten också idag, axeln känns bra nu så nu jobbar jag den sakta uppåt. Små steg så det inte blir problem igen. 


Innan träningen åt jag rester från i fredags med mina älsklingar, färsbiffar med tzatziki, sparris, svamp och sallad. 
Efter träningen blev det kvarg och vaniljkvarg med lite bär, alltid lika gott. 
Nu ska jag duscha och glo lite tv, hjärnan är för trött för att börja plugga nu när jag måste upp imorgon för att sticka till skolan. 

Tillbaka till vanliga rutiner

Publicerad 2014-04-21 12:29:30 i Allmänt,

Såja, då var påsken över och jag ska försöka ta tag i mitt liv ordentligt nu. Kom precis hem från gymmet, körde en timmes cardio för där var rätt mycket folk inne i gymmet. Tänkte sticka dit bär de har öppet ikväll igen och köra ett litet styrkepass också. 


I övrigt så är det full fokus som gäller på allt nu: mat, träning, jobb och skola. Dock blir det inte plugg förrän senare ikväll, ska snart göra lunch sen sticka till en blomsteraffär med pappa och därefter lite vila och sen gym. Efter gymmet ska jag äta och sen ta tag i plugget. Måste hitta fokus nu så är det bara! 

Söndagshäng och påskfirande

Publicerad 2014-04-20 18:44:17 i Allmänt,

Tog tåget halv tio imorse för att träffa min älskade Hanna en gång till innan hon åker tillbaka upp till Uppsala igen. Vi körde ut till västra hamnen och gick en lång promenad längs Ribban och tillbaka. Blev så varmt att vi både fick ta av oss tjocktröjorna. Helt underbart väder verkligen! 
Därefter hade vi tänkt köpa frukost på espresso house men där var helt överfullt så blev att gå in på Maxi och köpa med frukost hem till Hanna. Satte oss i hennes trädgård med varsin bulle, lite jordgubbar, apelsin och vaniljkvarg. 
Helt klart en av de finaste människorna som finns! 


Nu är jag hos mormor på påskmiddag, har fått kyckling och sen en halloncheesecake. Har dessa kläderna på mig idag: 
En gammal vit jeanskjol från vet inte var och mitt nya linne från hm. 

En till solig promenad

Publicerad 2014-04-19 19:32:55 i Allmänt,

Den kortare promenaden jag skulle ta blev ändå en timme och en kvart, kunde inte sluta njuta av solen så bara gick och gick. Men det var skönt och vackert. 
Sitter nu nyduschad i soffan och fundera över vad jag ska göra ikväll, lutar mot en kväll i soffan framför sista twilight filmen som går på sexan idag. 

Fastklistrad i soffan

Publicerad 2014-04-19 16:37:49 i Allmänt,

Promenaden totalt, både innan och efter stoppet hos mina föräldrar, blev nästan en och en halv timme. Så extremt härligt väder! Blev så varm på slutet att jag fick ta av mig tjocktröjan: 
Gick förbi denna lilla bäck:
Sen jag kom hem så tog jag godispåsen, la mig i soffan och hittade fjärde HP på tvn så sen dess har jag varit fast här. Somnade ett tag, eller ja ungefär 1,5 timmar och kunde verkligen inte vakna upp. Ni vet när man vaknar till och tänker att det är dags att gå upp men ögonen vill inte hålla sig öppna och kroppen stretar emot. 


Iallafall så har jag nu legat här fastklistrad till soffan i tre timmar, ska snart gå ut på en lite kortare runda än i förmiddags, måste utnyttja solen till fullo de dagar vi har den. 
Soffläget. 
Påskhare i choklad. 

Vååååren är här!

Publicerad 2014-04-19 11:46:12 i Allmänt,

Gud vad glad jag blir av sånt här väder! 


Började dagen i simhallen, hem för en snabbfrukost och nu har jag precis gått en runda på 40 minuter och tar en paus hos mina föräldrar. En stund i solen skadar aldrig. Ska gå vidare ut en runda hemåt sen igen, så det blir nog en bra sväng idag. 

Lite bilder från promenaden: 





Middag med två av mina absolut favoriter

Publicerad 2014-04-19 00:10:46 i Allmänt,

Efter en sväng ner om lillemannen då han fick sitt påskägg stack jag upp till Ica för att möta upp Hanna och Tilda. Hade planerat in en myskväll så vi började med att handla hem saker, tog sin lilla tid innan vi bestämde oss men till slut blev detta denna härliga middag: 
Färsbiffar som vi trodde vi hade lite sting i men blev inte riktigt så, hemmagjorda klyftpotatis och tzatsiki. Älskar denna typ av middag, känns som sommar. 


Sen förflyttade vi oss till soffan för massvis med snack och en del tittande på Let's dance och sen fjärde twilight. Till det hade vi en chokladfondue, testade mitt det jag fick i studentpresent. Hade honungsmelon, vindruvor, jordgubbar, kiwi och banan. Mumsfilibaba! 
Skiter lite i min deff denna långhelgen, det är påsk och jag vill njuta så. Men efter påsken kör vi fullt igen! 


Tack för ikväll mina älsklingar. 


Hemmagym för magen

Publicerad 2014-04-18 15:28:59 i Träning,

Som jag nämnde innan så var jag sugen på att sticka till gymmet men det var stängt för det är påsk så... Jag körde lite hemmagym med fem magövningar och avslutade med 200 vanliga situps. 


Tog även lite foto under tiden för att visa några av de övningar som jag brukar göra. 

Först en balans fällkniv tror jag man kallar den. 
Starta i detta läge eller ännu längre ner: 
Och dra samman kroppen med böjda knä:

Gjorde även stående sidböjningar, fick använda min ljusstake som lite vikt, börja helt rak: 
Dra sen med hjälp av sidmusklerna i magen ihop på ena sidan i taget: 
Jag använder handen för att känna så jag använder rätt muskler. 


En sista jag gjorde är liggande bensving där man pendlar från sida till sida och försöker hålla nere ryggen så mycket men kan under rörelsen: 


Lite tips ifall någon önskar. 

I paketet från HM

Publicerad 2014-04-18 13:14:09 i Allmänt,

Tänkte att det är dags ni ser vad jag fick hem från HM i onsdags, har tagit bilder och så på det nu och bestämt vilket jag ska skicka tillbaka. Fick hem två byxor som inte satt bra, ena satt väldigt fula och de andra var för tajta i midjan men perfeka i benen... Dilemman!
 
 
Här kommer det jag ska behålla iallafall:
Ett svart, lite finare luftigt linne - 99 k
Vit glesstickad tröja - 179 kr.
Jacquardvävd kavaj i zebramönster - 200 kr
Grått luftigt träningslinne - 149 kr
Två träningsbhar, en rosa och en svart - 149 kr respektive 99 kr
Underklädesset i ljus turkos - BH 70 kr och trosor 69,50 kr
Handväska, mindre modell - 250 kr. 
 
 
Vad tycks? 
Skulle egentligen behöva en ny större väska också men det får bli en annan gång. 
 

Det är alltid bra att testa nya saker

Publicerad 2014-04-18 12:14:18 i Allmänt,

Idag vaknade jag av solen vid kvart i åtta, det är så skönt att vakna till att fet blir ljust och varmt i rummet. En helt annan känslan än av väckarklockan när det fortfarande är helt mörkt i rummet. Dock längtar jag tills jag får min mörkläggningsgardin för jag tror att min sömn blir sämre när det blir ljust så tidigt på morgnarna. 


Tog en härlig morgonpromenad i solen, en 40 minuter sen hem och åt frukost för klockan 10 befann jag mig på Breeze Fitness här i Ystad och körde ett TRX-pass med mina simmare. De har hunnit köra två pass innan men då har min axel inte känts okej men idag så. Det var kul att testa på men en del av övningarna kändes lite mycket på axeln, framförallt plankor och sådant där hela vikten läggs på axeln. 


Efter det stack jag hem för en mumsig, somrig lunch. 
ÄLSKAR dessa pannkakorna! 


Hade egentligen velat sticka till gymmet i eftermiddag för lite cardio och mage men gymmet har ju stängt.. Så blir en promenad ner till lillemannen i eftermiddag så han får sitt påskägg och jag får lite motion. 

En "familjekväll" med min andra familj

Publicerad 2014-04-17 22:44:12 i Allmänt,

Min syster och hennes familj kom hit på middag ikväll, lite spontant och så men det är alltid kul! Hade inget speciellt att göra ändå så det gjorde inget. 


Lagade en riktigt god japaninspirerad wok tror jag man kan kalla det. Det var följande: 

Strimlad kycklingfilé 
Tunt skivad ingefära 
Krossad vitlök 
Färsk broccoli, i små buketter 
Färsk grön sparris i ca 2 com bitar 
Soja 
Vatten 
Olja att steka i 

Det är i princip bara att fräsa på och blanda tills kycklingen är mör och broccoli och sparris mjuknat något. 


Serverades med ris och en sallad. 


Glömde tyvärr foto den men ska försöka göra en step-by-step nästa gång för det var riktigt gott! 


Till fika sen hade jag och Tilde gjort lite nyttigare chokladbollar, dock inte så mycket protein i dem som jag trodde det skulle bli. Kanske får trixa lite med receptet till nästa gång för att se om jag hittar något bättre då de blev väldigt hårda också. 
Just nu ser jag på Eclipse och ska packa ner mina utrensade saker i påsar och sånt innan sängen. 

Ägg&bacon

Publicerad 2014-04-17 15:18:32 i Allmänt,

Detta var min lunch idag: 
Var på badet 8-11 idag och sen lunch med lite chillande, nu blev det typ precis bestämt att min syster och henne familj ska äta hos mig ikväll så fick springa till gymmet för att klämma in ett snabbt benpass innan jag ska handla på Willys, hade tänkt göra det imorgon men är ändå på detta håller nu så lika bra att göra det nu! 


Hörs senare, nu ska jag snabb kötta ben! 

Säsongens första grillkväll

Publicerad 2014-04-16 21:50:40 i Allmänt,

Dagens utvecklades från ett försök till att sola men det blåste för mycket till ett försök till axel/rygg/bröst pass som gick sådär. Jobbar upp axeln fortfarande och det går bättre men inte full funktion än, jobbar på det. Dock hann jag inte allt jag ville idag för där var för mycket folk men vad gör det - jag stack vidare och hämtade ut mitt paket från HM (ni får bilder imorgon) och sen hem till Emilias farmor och farfar för att ha säsongens första grillkväll. 


Vi höll det enkelt idag med korv och bröd samt sallad, men det var mumsigt. Sen lyxade jag till det i min lilla diet, det är ändå påsk, och åt grillade marshmallows. Så gott och somrigt! 



Det blev till och med lite popcorn sen också, men det är påsk och jag äter ändå bra till frukost, lunch och middag så det får gå denna vecka. 

Att slänga ihop en sallad på riktigt

Publicerad 2014-04-16 15:56:59 i Allmänt, Mat,

Idag slängde jag verkligen ihop min lunchsallad. Var på badet först och hade träning sen var jag på fika med min handledare från praktiken, fixade färdigt med proven och så. Mycket trevligt. Blev en kopp te och en after eight kaka, jag som älskar mint blev super glad! Har aldrig sett såna innan men de finns iallafall på Maria Caféet i Ystad. 


Därefter stack jag hem, tog en nu tvättid för jag orkade inte tvätta idag, blir på fredag istället. Hade fortfarande inte ätit lunch men hade en bit kyckling uppe som jag hade tänkt äta igår men det blev ju thai istället. 

Stekte upp kycklingen, sparris, paprika och svamp och serverade detta med en vanlig sallad med majs och tomater. 
Mums mums! Nu blir det snart att träna, skulle sola hos föräldrarna men det har börjat blåsa så blev mest kallt :( 

Fullkomligt älskar Ystad när det är sol

Publicerad 2014-04-16 14:18:37 i Allmänt,

Jag tror faktiskt inte det finns någon finare stad att bo i när det är fint väder och liksom sol. Ystad är så mysigt, fint, lite gammal känsla som jag älskar och bara helt perfekt! 


Detta är två bilder från min promenad ner till havet imorse: 

Så stillsamt och lugnt det var, otroligt skönt. 


Denna underbara morgon fulländades med en magisk frukost. 


Thaimat utan dess like

Publicerad 2014-04-15 21:46:36 i Mat,

Efter ett okej magpass stack jag hem och värmde thaisoppa med kyckling och paprika i. Den blev lite lös men den är god, Keldas thaisoppa - enkelt och gott. 


MEN 
Det var inte den thaimaten jag tänkte berätta om. Efter träningen idag, alltså på badet då med mina simmare, så bestämde jag och Julia oss för att sticka ut och äta. Hon ville äta pizza men jag försöker fortfarande hålla nere kolhydraterna så föreslog thai istället. OCH gud vad glad jag är för det! 

Vi har ett thaiställe i Ystad som heter Thai Corner och det är nog seriöst den godaste thaimaten jag har ätit. Är ni från Ystad och inte testat - GÖR DET! Och är ni bara förbi en sväng och vill ha något gott, prisvärt och relativt snabbt så är detta stället för det! 
Jag åt en kycklingwok med cashewnötter, äter nästan alltid samma men denna är så magiskt god så kan inte motstå den. Det är nummer 9a på menyn om ni undrar! Går att få utan nötter också om man är allergisk. 
Asså gud!! Tömde fatet, och tog endast detta lilla ris till för att blanda ut lite. Man måste ändå äta lite kolhydrater ju. 

All my loves

Publicerad 2014-04-15 14:03:50 i Allmänt,

När man inte lyckas ha en riktig kärlek så får man hitta det på andra ställen, för min del blir det ofta klädesplagg men även att jag förändrat/återgått till en livsstil med träning och bra mat har gett mig så mycket mer kärlek för mig själv. Det har även gett mig mer möjlighet att känna kärlek för mina vänner och de som finns kvar i mitt liv genom allt som hänt. 


Tänkte att ni får en liten bildbomb med allt jag älskar. 



Mina älskade vänner här ovan. 


Mina fina syskonbarn såg ni där. 




Min träning som jag inte hade klarar mig utan. 


Mina söta simmare, här är några av dem. 



En stor del av mina klädinköp är faktiskt ren kärlek också. 

En morgon av hög kvalité

Publicerad 2014-04-15 09:21:16 i Allmänt,

Somnade inte förrän vid ett i natt men när jag vaknade imorse och solen riktigt sken så gick det inte att vara trött. Jag drog mig upp snabbt och lätt och gick ut på min promenad i den sköna solen. 
Därefter blev det frukost med nya färska blåbär till min havregrynsgröt. 
Och nu är jag på tåget än en gång för att ta mig till skolan en sväng. 

Det här med att äta

Publicerad 2014-04-15 00:35:35 i Allmänt,

Jag har insett under senaste månaderna att det här med att räkna vad man får i sig på en dag inte bara är negativt som många tror. 


För min del handlar det snarare om att veta så att jag får i mig tillräckligt med mat än att veta att jag inte får i mig för mycket mat. Speciellt nu när det blivit poppis med att äta nyttigt, jag har alltid älskat att äta nyttigt men har nog aldrig insett att en hel del av det nyttiga innehåller mindre än onyttigt. Därav "måste" jag försöka ha koll så jag får i mig tillräckligt med mat. Måste, måste jag väl inte men jag kan inte träna så mycket som jag vill och vänta resultat om jag äter för lite. Då bryter jag bara ner musklerna och det blir inga resultat. 


Så nu ikväll slänger jag i mig detta för att få i mig tillräckligt: 
Imorgon ska jag ta en PW på morgonen! Inget snack! 

Lets kill some arms

Publicerad 2014-04-14 16:18:58 i Allmänt,

Några timmar i skolan, lunch, matshopping och kollat upp till en mörkläggningsrullgardin i sovrummet. Produktiv dag måste jag säga. 


Nu står jag och värmer upp på gymmet, ska in och kötta armar idag! Benen är helt jäkla döda sen igår, ont i varje rörelse jag gör men vad gör det? Så det ska kännas! 


Hjärnan är inte med mig

Publicerad 2014-04-14 09:11:35 i Allmänt,

Nej hörni, blev ingen morgonpromenad idag heller. Faktiskt lite besviken på mig men det var inte enbart mig det berodde på. Vaknade och hör att det riktigt öser ner ute. Utöver det var jag väldigt trött halv sju för då hade jag bara sovit lite över fem timmar.. Så sov en timme till men efter det tog det ändå nästan en halvtimme innan jag gick upp ur sängen. Dessa sena nätter är inte bra för min kropp helt enkelt! 


Men jag tog mig upp och gjorde havregrynsgröt med proteinpulver och jordgubbar. 
Och tog mig till slut ner till tåget för att åka till skolan. Känner mig riktigt sliten idag så min planering på att läsa i boken rycker även från tågresan och nu ska jag försöka sova resten av resan.  

Hjärnan går på högvarv

Publicerad 2014-04-14 00:08:31 i Allmänt,

Detta är nu tredje natten i rad som jag inte kunnat somna...  Jag är trött och lägger mig i tid och allt men har ni bara legat i sängen i två timmar utan att somna... Tankarna snurrar och bankar för fullt i huvudet och hjärnan går minst sagt på helvarv. Men vad det är som gör detta vet jag helt ärligt inte. En tanke är att det är mitt behov av närhet som spökar igen, trivs ju egentligen inte alls som singel men jag har lärt mig att det inte går att tvinga fram något. Detta innebär dock att jag inte får den närhet min kropp vill ha och kanske sätter igång hjärnspöken för mig... 


Vet inte vad jag ska göra som kan hjälpa.. Har ni några tips? 

Söndagshäng

Publicerad 2014-04-13 21:36:02 i Allmänt,

Sara stack hem för en liten stund sen, är ändå en bit att köra ju. Vi har haft en mysig kväll med sesampanerad kyckling, potatis och morötter i ugnen, tzatziki och sallad. Därefter åt vi en fruktsallad med lite glass. 


Sen hon åkte har jag ätit två ägg samt lite caseinpudding med vaniljkvarg och hallon. Har blivit lite för mycket kolhydrater men behövde få i lite mer protein kände jag, borde egentligen äta mer överhuvudtaget med träningen jag gjort idag men är helt proppmätt! 

Nu blir det snart sängen för att äntligen dra igång mina morgonpromenader igen imorgon bitti. Puss 

När tröttheten tar över

Publicerad 2014-04-13 15:09:16 i Allmänt,

Idag hade jag planerat att sticka till gymmet nu kl 15 igen för att köra kondition men min kropp känner faktiskt inte för det. Ska istället ta något litet att äta nu sen duscha, dammsuga, gå och handla samt börja laga mat. För klockan 17 kommer Sara hit för en myskväll till, vilken lyxhelg jag har haft! 


Dagens lunch såg ut såhär: 
Och till detta satte jag mig framför tv för att inse att min absolut favoritfilm som liten gick på tv och visste direkt vad jag skulle göra de närmsta två timmarna. 
Älskade Föräldrarfällan! 

Skakigt värre

Publicerad 2014-04-13 12:03:22 i Träning,

De små benen har fått jobba satan idag, de började skaka innan jag ens hunnit halva passet så det var mycket bra tryck på träningen idag. Lite svårt att sammanställa passet men jag gör mitt bästa: 



Superset: Djupa knäböj med skivstång 15 rep + Raka marklyft med skivstång 12 rep. x3


Cirkelfys: Djupa knäböj med uppkast av medicinboll 15 rep + Gående utfallssteg med kettleballs 20 rep + Kettleball swing 10 rep. x3


Knäböj i smithmaskin 3x10 rep


Enbensknäböj i smithmaskin 3x10/ben


Stolen i 45 sek (fördriva tiden tills maskinen blev ledig) 


Kickbacks i cablecross 3x10/ben


Liggande leg curl 10 rep, 6 rep, 10 rep 


Liggande benpress 3x12 rep


Och avslutade med hamstring stretch. 
Fy tusan vad dessa småttingar fått jobba idag! 


Nu blir det hem och äta en extremt stor brunch, blev inte så mycket innan gymmet men det kändes bra ändå. 

Tackar Oxie för denna kväll

Publicerad 2014-04-13 00:48:43 i Allmänt,

Då sitter jag på tåget hem nu, en aning trött måste jag erkänna. Men har haft en mysig kväll med Tilda, pulled chicken till middag och sen lite godis och mys framför Gladiatorerna och sen lite HP. Så bra filmer! 

Men Tilda var en aning trött då hon jobbat hela dagen så slutade med att hon somnade i sängen men va gör det när det är HP på tvn? 
Ska bara gå genom Ystad i lite duggregn sen är det sängen som gäller! 

Resultat av rensningen

Publicerad 2014-04-12 18:39:40 i Allmänt,

Såhär ser hörnan ut vid min soffa nu efter garderobsrensningen: 
Fyra par skor, typ fem klänningar, massor av tröjor, tre shorts, fyra byxor, några koftor, några halsdukar, tre jackor, körkortsböcker, alla HP filmer och lite elektroniska saker i påsen. Ska gå igenom lite lådor och hyllor imorgon så jag inte missat något men det känns bra. Har även typ tre plagg jag måste visa för någon på innan jag kan bestämma mig. 


Nu sitter jag på tåget på väg till Tilda. Vi ska ha en mysig kväll med pulled chicken och någon film tror jag. Alldeles för längesen jag träffade henne då hon varit på semester och jag hade praktik och sånt så detta ska bli skönt! 

Lördag 12/4

Publicerad 2014-04-12 16:18:27 i Allmänt,

Dagens gympass bestod av 30 minuters cardio och sen 45 min magpass. Härligt pass att komma tillbaka till efter en veckas sjukdom. 


När jag kom hem testade jag fitnessnudlarna i en thaisoppa, var helt okej men de var lite småsega faktiskt.

Dock innan detta så åt jag en chokladbrownie som jag fick av mina föräldrar från Brasilien, de kom hem igår så var där nere en liten vända innan gymmet. Och tydligen är det en kändbrownie där, vilket jag förstår för den var god, kan bara tänka mig den lite små varm med lite glass. 

Nu ser jag på "Allt för min syster" och ska snart rensa bland sommarkläderna och sen duscha och fixa mig för att dra till Oxie. 

Fitnessguru och Nike-leverans

Publicerad 2014-04-12 15:00:23 i Allmänt,

Igår kväll innan jag stack till Lund så hämtade jag upp två paket på Willys. Ett från Fitnessguru och ett från Zalando. 


Från Fitnessguru hade jag beställt hem lite prover på deras olika smaker på proteinpulver. Funderar på att byta till dem istället för Body Science, både för att alla säger att de är godare plus att jag tror att jag får fler finnar än vad jag borde ha med det jag använder nu. Har hört andra som också märkt det så man vet ju aldrig, inte kul med fler finnar än man behöver. Beställde även hem kokosolja, man ser det typ överallt nu så tänkte att man kan ju testa, iallafall i bakning och så. 
På köpet fick jag även deras fitnessnudlar, älskar det med Fitnessguru - man ser alltid att folk får något på köpet varje gång de köper därifrån. Blir ju lite roligare då.


Paket från Zalando innehöll dessa älsklingar: 
Så jäkla fina! Jag är helt kär! Och jag testade dem idag på mitt första riktiga pass sen min lilla sjukdom och de är gudomligt sköna, precis som de blåa jag har sen innan. De jag har sen innan är Nike Free, 5.0 TR Fit 3. De jag köpte nu är Nike Free, 5.0 TR Fit 4 så där är lite skillnad men inte speciellt mycket. Det jag framförallt tycker om att jag känner att jag får stöd i hålfoten, vilket är väldigt bra med min lite halvsnea och skadade kropp. 
Perfekt helt enkelt! 

Garderobsrensning två på natten

Publicerad 2014-04-12 02:28:08 i Allmänt,

Som jag lovade mig själv så skulle det bli en garderobsrensning och en stor del av den har jag gjort nu under den senaste en och en halv timmen. Ända sedan jag kom hem från inflyttningsfesten och hade alldeles för många tankar som snurrade runt så hade ändå inte kunnat somna så gjorde något produktivt av tiden.

Imorgon ska jag hämta upp sommarkläderna och rensa dem samt skorna och sen kanske ni kan få se en bild på allt som är bortrensat. Det har blivit en del men det är nyttigt för en att göra sånt. 



Nu ska jag sova, godnatt! 

Nystädad bil och inviger nya jackan

Publicerad 2014-04-11 18:14:49 i Allmänt,

Då jag hade lovat min mor att bilen skulle vara nystädad invändigt när de kom hem från semestern så blev det att slänga sig in i det efter Måns blev hämtad. Jag har försökt på plats till att göra det hela veckan men det går bara att göra när man har parkeringsplatsen utanför mina föräldrar sovrum för då når dammsugaren. Och idag hade jag ren tur att den platsen blev ledig precis när han blev hämtad. Så nu är bilen städad och fin. 
Funderade på att ta utvändigt också men hann inte och det var nästan tur för det började ösa ner typ en halvtimme efter jag var klar invändigt. 


Nu sitter jag på tåget till Lund och inviger min nya skinnjacka. 
Ska på inflyttningsmys hos Mathilda en sväng, måste kolla när sista tåget går hem så jag inte kommer på det för sent ikväll. 

Löfte till mig själv

Publicerad 2014-04-11 13:08:53 i Allmänt,

Okej, efter gårdagens beställning från hm, dagens skinnjacka, beställningen från Fitnessguru på smakprover och de nya Nikeskorna som kommer antingen idag eller måndag så har jag nu bestämt att jag ska göra ett löfte till mig själv. Utöver rensningen som jag redan nämnt så ska jag inte köpa några klädesplagg alls förrän jag har fått in lön i maj! Det är ändå en och en halv månad. Jag har köpt alldeles för mycket senaste tiden att nu måste jag begränsa mig själv. 


Är ni med mig? 
Eller iallafall hjälper att påminna mig! 



Ps: skulle det komma upp ett par Nike air här om en veckas tid så är det faktiskt ett par som jag önskat från Vicky att kolla efter när hon är i Turkiet så det är beställt innan detta löftet. Samt att de kommer ju inte vara full pris när de är köpta i Turkiet. 

Favoritfika med favoritpersoner och sen en ny favoritjacka

Publicerad 2014-04-11 12:17:08 i Allmänt,

Nu ligger lillemannen och sover för fullt, jag chillar framför tvn och tänker en massa på mina kläder där hemma. Har kommit fram till att jag imorgon ska göra en stor rensning, ta upp alla sommarkläder och skor och rensa dem också. Hoppas på att kunna sälja en del av det på fb, blir det alldeles för mycket kanske jag ska samla på mig och typ köra på en loppisplats med Emilia snart så kanske vi får något sålt! 


Iallafall, vi gick ut och fikade med två av mina favoritpersoner idag. Var med Vicky och Julia på Snuggels, tog deras extremt grova bröd med lite räkröra, så gott. Måns fick en kanelbulle och en dricka. 

Därefter gick vi en runda på stan, jag som letat efter en nu skinnjacka hur länge som helst fick äntligen en med mig hem. Ska nu försöka sälja den gamla faktiskt. Vi var bland annat inne på Unos där Måns hittade leksaker att roa sig med under tiden som jag kollade jackor. 
Inne på HM hittade jag till slut min jacka: 
Ni får se den på någon annan gång. 

Kuddkrigsfredag

Publicerad 2014-04-11 09:46:43 i Allmänt,

Vi sitter för tillfälligt och kollar på denna filmen: 
Massa år sen sist men det är lillemannens favorit så varför inte. 
Till den har vi även haft lite kuddkrig hit och dit. Sån buspojk. 


Startar dagen på ett av de bästa sätten

Publicerad 2014-04-11 07:48:03 i Allmänt,

Såja, då var det fredag och jag drar igång dagen på ett av de bästa sätten jag vet. Havregrynsgröt med proteinpulver plus lite hackat äpple. Och allt detta framför det nya avsnittet av Grey's Anatomy, min favoritserie. Nu anänder snart lillemannen hit och så ska vi ha det riktigt mysigt och kul hela dagen. 
 

Påfyllt till närmsta månadernas cheatmeals

Publicerad 2014-04-10 22:39:39 i Allmänt,

Ojojoj, jag vet vad jag kommer äta i fortsättningen under mina cheattimmar som jag gjort dem till. Har bestämt nu, typ för två minuter sen att jag under den dagen jag har cheat får lov att äta vad jag vill under 10 timmar. Men en extra till det är att jag måste bli bättre resten av dagarna! Har blivit lite för mycket fett oftast och nu idag för mycket kolhydrater men men.. 


Detta är iallafall en del till mina framtida cheattimmar: 
Det är ju extrapris på Ica så man får slå till på stort kände jag! 


Nu säger jag godnatt för idag, imorgon blir det till att vara barnvakt typ halva dagen. Puss 

Stressad eftermiddag

Publicerad 2014-04-10 21:32:16 i Allmänt,

Kom hem från skolan vid två idag, hade ingen bra lunch klar så blev att blanda ihop något. Idag var det en tonfiskröra som blev sådär, önskar jag hade haft lök hemma att hacka i också, känns som något saknades. Men det blev ändå helt okej. 
Därefter sprang jag iväg till gymmet för att testträna axeln inför besöket hos sjukgymnasten imorgon, kändes faktiskt rätt bra idag. Fortfarande tungt men känns mer som det är för att jag inte tränat axlarna ordentligt på länge. Hoppas det är så iallafall. 


Ibland vaknar jag och tror att de senaste två åren måste varit en (mar)dröm

Publicerad 2014-04-10 13:36:36 i Texter,

Ni vet känslan när man vaknar upp och ens dröm har känt så verklig att man tror att det hände på riktigt? Det hände mig häromdagen. Vaknade och trodde att någon hade snott min plånbok så var tvungen att gå upp och kolla efter. Dessa drömmar, oavsett om de är positiva eller negativa, kan ses som en aning jobbiga. Men för mig är känslan när man vaknar upp och det känns som att de senaste två, tre åren av ens liv måste varit en dröm bara mycket värre.


När man vaknar upp med känslan av att allt var mycket bättre och lättare för 2-3 år sen, att man var lyckligare då. När man seriöst tror att detta bara måste vara en lång dröm som jag snart ska vakna upp från och få återgå till mitt vanliga liv. När man gick i gymnasiet och inte ifrågasatte varför man pluggade det man gjorde för det var bara något man skulle göra. När man hade struktur på sitt liv och man visste vad man skulle göra om dagarna. När man hade sin bästavän som fanns bredvid en alltid och inte i en helt annan del av Sverige eller varför inte en helt annan del av världen. När man inte spelade några spel utan man hade en pojkvän som man visste älskade en och man slapp ifrågasätta varenda grej en kille man träffar ute betyder. När man visste helt enkelt. 


Nu är det så mycket saker i livet som man inte vet säkert, som man inte har några svar på, inte för att man inte vill ha svar utan för att man är i en mellanålder där man inte kan veta. Jag menar inte att jag vill spola tillbaka livet men ibland vaknar man upp och saknar det bara. Känslan man hade då, känslan av lätthet. Det innebär inte att jag vill ha exakt samma personer i mitt liv nu som då, men ibland saknar man lite extra helt enkelt. Men jag vet också att man växer ifrån människor av en anledning och till slut kommer man hitta människor som man inte växer ifrån. Jag har redan en del såna och har haft en del som jag trodde var såna och jag antar att det är det som gör det svårt. Att fullt ut, till hundra procent, kunna acceptera att man växer ifrån människor och delar av sitt liv som man gav hela sin själ till och någonstans inom sig alltid kommer älska och sakna. 

Oändligt god frukost - bananproteinpannkakor

Publicerad 2014-04-10 09:18:26 i Mat,

Denna frukosten asså... Blir aldrig trött på den! Smakar såå himla gott och är nyttigt, helt sjukt. 
Recept kommer här: 


Bananproteinpannkakor: 
1 mogen banan 
1 ägg
1/2 dl flytande äggvita 
2 msk valfri mjölk 
80 ml proteinpulver (jag använder casein med chokladsmak) 
En skvätt vatten 

Mosa bananen och blanda ner ägget och äggvitan. Tillsätt proteinpulvret och mjölken. Blanda sedan ner vatten tills du tycker konsistensen är bra. 
Stek på medelvärme, var försiktig för det blir lätt bränt. 

Jag äter mina med någon frukt/bär samt Valley Ranch Maple Syrup som är så gottigt till detta! 


Detta blir ca 3 pannkakor, beroende på hur stora man gör dem. Hela satsen innehåller ca 330 kcal varav 33 g protein, 34 g kolhydrater och 7 g fett. 

Kvällens gottesaker

Publicerad 2014-04-09 20:58:55 i Allmänt,

Det här med plugg alltså... Går så jäkla dåligt! Men nu tror jag inte det finns mer på tvn för min del ikväll så ska iallafall ta upp boken så kanske det blir något läst - kan man hoppas ;) 


Kvällens middag var burgare med sallad: 
Testade även baka ett nytt recept idag på hälsomuffins med äpplemos men jag är inte helt nöjd med receptet än så ni får det inte förrän efter jag testat det igen med lite ändringar. Men en bild kan ni få:



Regnet ger sig inte riktigt

Publicerad 2014-04-09 16:15:52 i Allmänt,

Nej hörni, regnet håller i sig. Inte mycket men lite grann hela tiden.. Blir så trött på det! 

Bilstädningen får bli en annan dag, nu ska jag ta en liten tupplur. Har kollat runt recept och ska nog baka något ikväll tänkte jag - testa något nytt. Och sen läsa in i boken lite. Blir nog en rätt okej kväll ändå :) 

Min eviga tur

Publicerad 2014-04-09 12:19:51 i Allmänt,

Jag började faktiskt röra mig så smått men inte med det jag skulle, dock klädde jag på mig - matchar mitt favoritlinne med mjukisbyxor idag, går precis lika bra. 
En ledsen Jennifer där då hon fortfarande har ont i halsen och därför inte kan träna... 


Men jag tog tag i att strycka lite saker istället och invigde därmed också mitt strykjärn och strykbräda. 
Sen skulle jag köra ner till mina föräldrar för att städa bilen invändigt men vad händer då? Jo visst tusan ska det börja regna! Helt seriöst.. 

Så.. Nu står jag faktiskt på löpbandet på gymmet och tar mig en extremt lugn och skön PW, det kan ju ändå inte bli värre för halsen av det. Plus att jag har klätt på mig ordentligt och valde att göra det inomhus för att inte bli mer förkyld av kylan där ute i all blåst. 
Så får vi se om det slutar regna tills jag är klar här. 

Halsen vill inte samarbeta

Publicerad 2014-04-09 10:23:38 i Allmänt,

Jag var så himla sugen på att sticka till gymmet imorse när jag vaknade, inte varit där sen i fredags nu och jag får bara mer och mer abstinens.. Men halsen vill inte så jag somnade om två timmar till. I och för sig skönt men ändå inte liksom - förstår ni? 


Nu har jag precis ätit frukost och halsen känns lite bättre, fundera på att köra till gymmet och köra en lätt PW inomhus eftersom det blåser så mycket utomhus. Sen måste jag städa bilen invändigt och plugga också så lika bra att börja röra på mig eller hur? 

Nytt i garderoben

Publicerad 2014-04-08 21:51:47 i Allmänt,

Har nämnt båda de här sakerna innan men tänkte att det var dags att ni får lite bilder också.
Ett par nyinköpta jeansshorts från Lager 157. Mina är faktiskt storlek L, har nästan alltid S men ibland M annars så jag skulle säga att de är väldigt små i storlekarna. 
Har helt fastnat för den här slitna looken, tänk dessa med ett luftigt linne och solglasögonen till sommaren - blir helt varm i kroppen bara jag tänker på det. 

Denna fina tröja är också min, sen igår. Köpte den från en tjej på en loppissida från fb, har alltid tyckt dessa varit riktigt snygga men aldrig tagit tag i att köpa en. Nu fick jag en till ett något billigare pris, ursprungligen från Gina men nu finns den i min garderob. 

Dagen än så länge

Publicerad 2014-04-08 17:22:32 i Allmänt,

Började dagen med jobb 7.45-11.15. Lite simskola och sånt bara så var inte så farligt. Sen blev det snabbt hem för att äta lite lunch och byta om. 

Blev två knäckemackor, en med ägg och en med baconost, där till lite kvarg med hallon. Så mumsigt. 


Har på mig en av mina absolut favorit outfits idag till en vardag. Har nog visat den innan men ni får se den igen: 
Love it! 



Sen blev det skolan 13-15 och en runda på stan med Linda efter. Så skönt att bara gå i lugn och ro utan något riktigt mål. Nu är jag snart hemma för att ta de lugnt, skulle egentligen passa lillemannen men det blir på torsdag istället. Utöver att ta det lugnt så ska jag rätta prov och skriva lite saker till simningen så vet inte hur mycket ta det lugnt jag kommer hinna med men men. 

Snabb uppdatering

Publicerad 2014-04-07 23:06:43 i Allmänt,

Sängen kallar för fullt och jag har haft en fullspäckad helg - därav ingen uppdatering. Ni får en snabbis nu istället. 



Lördag var det simtävling i Burlöv fram till fem ungefär, köpte ett par skor i lunchpausen som ni får se en annan dag. Därefter hem för lite fest och sen vidare till Öja. Mycket trevligt att träffa sina kompisar och Öja är vad det är, har haft roligare där men det var lite folk i lördags. Dock är jag nöjd med kvällen ändå. 
Hade detta linnet med mina vita byxor på mig, glömde ta bild men hade en gammal. Den kvällen fick bli mitt cheatmeal. 



Söndag gick jag upp vid tolv, fullt utvilad faktiskt. Klockan ett tog jag tåget till Burlöv igen för simtävling resten av kvällen. På vägen hem blev det lite mc, men höll mig till kycklingen och äpplen istället för pommes så jag är nöjd. 

Idag var jag extremt sugen på gymmet men vaknade med halsont, som för sin del inte släppt än, så det blev inget med det. Har druckit te med ungefär i hopp om att det försvinner snabbt. Därefter mötte jag upp och köpte en tröja från en tjej på fb-loppis - sååå nöjd! 

Sen träffade jag Emilia för liten runda på stan, åt tonfisksallad till lunch, planering för simningen och till sist köpte jag ett par Nike skor... Oopsi. Inte riktigt fullt råd med det men behöver ett par nya och hade rabattkod. Plus att det var gaaalet snygga! Ni får bild när de kommit. 
Avslutade kvällen med att jobba lite och sen sticka hem till min syster för att äta lite tacosallad och dricka en kopp te. 


Nu blir det sängen för imorgon ska jag jobba 7.45-10.30 och sen skolan kl 13 och sist barnvakt på kvällen. 

Sängen kallar

Publicerad 2014-04-04 22:41:50 i Allmänt,

Det blev en smått stressig eftermiddag/kväll. Var som sagt och badade med lillemannen efter han sovit, blev en timme ungefär och han är ett väldigt badmonster den där ungen alltså! Inte rädd för någonting vilket är väldigt kul men också väldigt energikrävande men men. 
Hade på mig typ min äldsta bikini som fått stanna kvar och inte är helt utsliten. Denna är från 2010. Har en annan som också är från 2010 eller möjligtvis 2009 men den är helt utsliten... Väldigt synd för det är min favorit underdel :( måste hitta en ny underdel som passar bra till en klarröd topp. Tipsa gärna om ni vet någon, gärna mönstrad! 



Efter lillemannen blev hämtad sov jag en kvart och sen vidare hem till mig själv för att byta om och dra ner till gymmet. Blev rätt kasst styrkepass idag, skulle vara ben men blev bara halva sen var allt upptaget som jag ville använda så körde kondition. 20 minuter cross och 20 minuter tramp. 

Därefter vidare till affären, fattar inte hur det alltid kan ta mig minst 30 minuter att handla. Går rundor och lallar för mig själv och typ njuter. Tycker det är mysigt på något sätt i mataffären. Idag var jag där i en hel timme!!! Kanske inte så bra för ekonomin att gå rundor länge, blir oftast mer än man tänkt sig.. Idag hade de extra priser på Pierre Robert träningskläder och kär som jag är i träningskläder så slank där ner en träningsbh i neongul/grön. 
185 kronor efter 25% rabatt och måste säga att det kändes som den var värd alla pengar! Så otroligt skön. Funderade ett tag på att köpa deras shorts också men lär bara bli besviken för jag har varit inställd på ett par Nike PRO väldigt länge. Så fortsätter spara lite till för att kunna köpa ett par såna. Har en lista nu på saker som jag vill ha inom träning - utöver det så ska jag inte köpa något annat träningsmässigt närmsta två månaderna. 
Slängde i mig detta pris och nu blir det sängen för imorgon är det tävlingsdags för mina simmare.

Barnvaktsfredag

Publicerad 2014-04-04 13:17:11 i Allmänt,

Lillemannen och jag har idag lekt med bilar, bollar och matat ankorna. Så mysigt att ha honom en hel dag. 

Nu har han precis vaknat och vi ska gå ner till badhuset och leka rundor där. 

Har det redan gått en hel dag?

Publicerad 2014-04-03 23:11:28 i Allmänt,

Oj vad snabbt dagen har gått! Ni får ursäkta mitt dåliga bloggande, har verkligen inte haft tid.

Imorse blev det som sagt cardio, 35 minuter trampmaskin, därefter ett axel/rygg/bröst pass och det går bättre och bättre med axeln. Känns såklart en del fortfarande men jag klarar ändå lite mer men med mindre vikt bara. Gör dock inget, känner verkligen att jag får kontakt nu och det är huvudsaken! 


Sen var det skolan, jobb, föräldrarmöte och hem och äta denna middag. 
Torsk kokt i tomatsås och broccoli samt en knäckemacka med makrill och ett ägg. Nu har jag precis kommit hem till mina föräldrars hus och ska lägga mig och sova. Imorgon blir det barnvakt åt min favorit hela dagen, så glad! 



Receptet jag nämnde innan idag får ni en annan dag. 

Gooood morgon

Publicerad 2014-04-03 09:02:54 i Allmänt,

Frukosten är nere och jag ställde mig precis på trampmaskinen för att först ta mig igen en 35-40 minuter cardio och sen vidare in för att testa min axel med axel/rygg/bröst pass. Ni ska få ett recept senare idag på min middag igår! 


Dagens "middag"

Publicerad 2014-04-02 17:53:22 i Allmänt,

Sitter just nu i personalrummet och har ätit upp min så kallade middag, blir en väldigt sen middag när jag kommer hem ikväll sen men var ju tvungen att ha något nu också. Så tog vad som fanns hemma, en mango - två kokta ägg - en proteinshake. Funkade alldeles utmärkt! 


Ändrade planer

Publicerad 2014-04-02 16:44:33 i Allmänt,

Planerna för dagen blev helt ändrade! Skulle egentligen plugga en massa och sen köra gymmet med styrka och cardio ikväll men så ringde se från jobb och behövde ha in mig vid halv tre till nio. Så fick bli en snabbtur till gymmet och köra 40 min intensivt magpass för att sen slänga i mig lunch bestående av kycklingkorv, ägg och lite potatis. 
Ärendet jag skulle fixa får bli till på fredag istället och får köra cardio både imorgon och fredag, kan bli tufft men har tänkt att det ska bli cardio två gånger i veckan nu när jag kör min lilla minideff så det är bara att försöka hålla det! Inte bra att börja slarva första veckan utan man får bita ihop och bara göra det. 

Superstart på dagen

Publicerad 2014-04-02 11:58:33 i Allmänt,

Stack som sagt ner till stranden för en morgonpw idag, så himla härligt trots att det blåste. Plus att mot skett började det faktiskt blir rätt varmt också. 



Nu blir det duschen, lunch och sen iväg och fixa lite saker innan plugg och sist gymmet! 

Sovmorgon som börjar bli riktigt sovmorgon

Publicerad 2014-04-02 10:08:43 i Allmänt,

Som ni kanske läst så har jag de senaste gångerna jag haft sovmorgon vaknar redan vid sju, halv åtta - alltså inte den bästa sovmorgonen man kan ha. Imorse blev det dock bättre, ända till kvart i nio lyckades jag ligga kvar i sängen. Var dock lite för hungrig för att ta morgonenpwn direkt så denna mumsiga frukosten fick slinka ner först: 

Har utökat proteininnehållet i mina pannkakor nu när jag äntligen hittade flytande äggvitor igår på Willys - har letat på Ica länge men hittade det nu på Willys iallafall! Supernöjd! 


Snart blir det bilen ner till stranden/sandskogen för morgonpwn. 

När man inser att man ätit för lite

Publicerad 2014-04-01 22:57:07 i Allmänt,

Kom hem vid kvart över nio idag, skulle äta middag och när jag sen lägger in det och kollar hur dagen sett ut så inser jag att jag fått i mig alldeles för lite mat idag. Så fyllde på med det jag hade hemma: rån, vindruvor, ägg, makrill, caseinpudding, kvarg och jordgubbar. 

Här är middagen: 
Sen ägg och makrill:

Och sist lite sånt här: 



Lyssna på kroppen

Publicerad 2014-04-01 14:48:12 i Allmänt,

Jag har alltid tyckt det är svårt att avgöra om kroppen klarar av träning eller inte, mest är det väl för att jag nästan alltid vill sticka och träna och är sugen på att sticka och träna. Hade planerat in att sticka och köra ett magpass idag men då jag de senaste två dagarna vaknat med lite halsont så kanske det inte är det bästa har jag kommit fram till nu. Ovanpå det tränade jag riktigt tufft både i lördags och söndags med tre pass per dag, dock inte gym utan en pw, ett gym och ett cardio pass. Sist av allt så har jag en sån makalös träningsvärk i både armar och ben idag så har faktiskt bestämt mig för att vila idag. Kanske händer att jag ångrar det sen men isåfall gör jag det, tar nog en PW ikväll igen, tog en imorse men en till skadar aldrig, verken för kropp eller själ. 

Dagens frukost var havregrynsgröt med vanilj proteinpulver - fy vad gott! Behövdes ingen kanel eller äpplemos, räckte så. Men ska nog inte äta det för ofta för det kändes som en sån sak som växer i munnen. Imorgon blir det knäckebröd med ägg. 
Sitter just nu hos föräldrarna, skulle ta in deras post bara men hamnade i soffan och läste mattidning och ska nog se vänner här också innan jag sticker hem. Skönt att bara slappa. 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela