jennilund.blogg.se

En blogg som kommer handla om allt som mitt liv innebär men kommer även varieras med en del texter, dikter och bilder.

Middagsmys

Publicerad 2014-01-09 21:06:59 i Allmänt,

Ikväll är min fina vän Hanna här hos mig i Ystad, hon har ju aldrig sett min lägenhet plus att det gav oss lite tid att träffas själva. Lagade en väldigt god men enkel middag; fläskfilé, wokgrönsaker, sås och vitlöksbröd. 


Nu tittar vi på fast and the furious 5 och suktar efter vår älskling Paul Walker, så jävla hemskt att han är död.. 


Puss / J

Pasta med sås av julskinkan

Publicerad 2014-01-07 22:53:21 i Mat,

Då jag bor själv nu hade jag extremt mycket julskinka efter julen var slut och kände att det var bättre att göra något av den än att slänga. Så jag har strimlat den och fryst in och idag gjorde jag första maträtten med den. Nämligen en pastasås och då självklart pasta till. 
Till en person: 
Knappt 1/4 hackad gul lök 
50 gram strimlad julskinka 
2 st körsbärstomater
1 msk Créme fraiche 
2 msk gräddfil
1 msk chilisås
Salt och ev peppar 

Fräs löken och skinkan tills löken fått en gyllenbrun färg men inte för länge, då blir skinkan seg. Sen lägger du i körsbärstomaterna som jag delade i åttonde delar men det avgör man självklart själv hur stora bitar man vill ha. Tillsätt därefter créme fraîchen och gräddfilen, jag tog på må få men blev typ som måtten ovan. I med en skvätt chilisås och lät sjuda några minuter. Smaka av med salt och eventuellt peppar, för mig räckte det med salt.

Servera med pasta. Mums. 
(Ska dock tänka på nästa gång att inte steka skinkan så länge innan jag tillsätter vätskan, kanske ska steka upp löken först och sen lägga i skinkan) 


Nu blir det sängen, imorgon blir det gymmet på morgon. 
Puss / J

Äntligen!

Publicerad 2014-01-07 16:51:28 i Allmänt,

Min favorit person är äntligen hemma! Min älskade Hanna kom hem igår kväll och jag träffade henne typ tre timmar efter hon kommit till Sverige. Så underbart! Hade lätt kunnat sitta där hela natten och bara snacka men stack vid elva tiden, som jag längtar tills jag får träffa henne igen. 


Imorse körde jag ett tufft benpass redan vid åtta tiden, visst det är väldigt skönt att ha träningen gjord tidig men med väldigt lite sömn under natten så kändes det väldigt segt efter typ 40 min. Dock körde jag på en halvtimme till efter det och benen skakade lite lätt när jag gick därifrån. Det var väldigt längesen dem gjorde det så det var en helt underbar känsla. 


Efter det har jag varit barnvakt, gjort pannkakor som faktiskt blev väldigt bra och somnat i soffan för jag var så trött. Nu är jag på badet och ska köra riktigt hårt med mina små älsklingar idag.


Puss / J

Trerätters à la mormor

Publicerad 2014-01-05 21:41:54 i Mat,

Här är bilder från middagen som mormor lagade till ikväll. Fick en härlig trerätters som var helt i min smak. 
Först en västerbottenostpaj med lite sallad, en klick créme fraiche och lite rom. 
Därefter blev den en otroligt mör lammytterfilé med svamp och parmesantäcke. Till det var det potatisterrin och lite grönsaker. Fanns även en sås men den glömde jag ta.. 
Efterrätten var en hemmagjord vaniljglass med massa bär och några chokladpinnar. 


Nu är jag redigt mätt och det är typ bara glasen kvar som ska diskas, vilket är väldigt skönt. 


Puss / J

Glitter naglar och blandade känslor

Publicerad 2014-01-05 17:47:48 i Allmänt,

Sitter just nu hemma hos mormor och väntar på att hon ska få gäster, jag ska hjälpa till med disken och undanplockningen. Har precis målat på mina nyårsnaglar, älskar när naglarna är målade. Man känner sig så mycket fräschare. 

Ska jag vara helt ärlig så finns det saker jag mycket hellre hade gjort och människor jag hade velat träffa. Men har man lovat mormor så har man. Plus att jag är inte världens bästa på att ta tag i saker och se till att man träffar de man vill, tyvärr. 

Men men, ska troligtvis träffa Sara imorgon iallafall och se hennes lägenhet! Ska även till Ikea och köpa lite lådor och korgar till lägenheten. 


Puss / J

Singelproblem - för mycket chick-flicks?

Publicerad 2014-01-04 21:20:41 i Allmänt,

Att vara singel en längre tid har börjat innebära en massa chick-flicks för min del. Egentligen är det såna filmer som man är mer än nöjd med efter ha sett typ en timme för man vet redan hur det kommer sluta. MEN med många ensamma kvällar så är det rätt skönt att bara slänga sig i soffan och inte behöva koncentrera sig eller blir rädd när det är skräck eller sånt så man inte kan somna sen. 

Börjar känna att det är dags för en riktig film snart, massa action, skräck eller sånt så att det blir lite liv och man blir riktigt meddragen när man tittar. Problemet är att jag tycker inte såna filmer är kul att kolla på själv, action funkar om jag är rätt pigg men skräck klarar jag inte själv eller klarar gör jag men det tar för lång tid att somna sen. Och det är väl ingen som tycker om att ligga själv i sängen klarvaken en massa timmar? Vilka singelproblem jag har.. 


Just nu är det Along came Polly och efter denna kommer No strings attached sen passar nog sängen rätt bra efter det. Jag gillar ju Jennifer Aniston och Ashton Kutcher är sådär makalöst söt att titta på så jag klarar mig. 

 

Puss / J

 

 

Fyra timmar till

Publicerad 2014-01-04 10:24:28 i Allmänt,

Sitter nu i kassan på jobb, har fyra timmar kvar av dagen sen är julschemat över och jag får äntligen lite ledighet. Ska faktiskt bli riktigt, riktigt skönt. Ikväll blir det troligtvis bara en lugn kväll hemma, titta på lite Sons och läsa min bok till skolan. På tisdag ska jag ta tag i allt till skolan på riktigt, än så länge är det fortfarande jullov faktiskt. Därför bjuder jag också på en bild från julafton. 


I övrigt så längtar jag som aldrig förr till att kunna träna på tisdag! Fy vad jag saknar det.. På tisdag är det tre veckor sen sist och det är alldeles för länge. Vilket även ryggen börjar säga till om nu tyvärr..  


Puss / J

Nyårsbilder

Publicerad 2014-01-02 22:47:05 i Allmänt,

Då datorn inte vill komma åt mina mobilbilder får jag göra inlägget från mobilen. Kommer lite bilder från nyår, blev inte med kameran, glömde helt bort den.. Men jag har bilder iallafall. 
Började hemma hos Mika med en härlig tre rätters tillsammans med henne, Sara och..
Mia här på en bild med mig. 
Innan vi stack vidare blev det lite härliga piggelin shots som Sara gjorde. 
Lite smått läskig färg eller hur? 
Sen drog vi vidare hem till en som heter Robin på fest. Här är Mika och Sara innan tolvslaget. 
Mika försöker spruta ner oss med skumpa. 
Alla vi tre tillsammans inne på festen. Så härliga tjejer alltså! 
Avslutningsvis får ni en bild på min outfit. Paljettkjol från Gina som gick i grön/turkost, svart luftigt linne från HM, halsband, strumpbyxor och en otroligt fin hatt som Mika och Sara fixat. 


Nu är det snart sängen som gäller, håller på att ladda ner första säsongen av Sons. Blev tipsad om den för typ tionde gången så såg de två första avsnitten när jag satt i kassan idag och måste säga att den verkar bra. 

Godnatt. Puss / J

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela