jennilund.blogg.se

En blogg som kommer handla om allt som mitt liv innebär men kommer även varieras med en del texter, dikter och bilder.

Kvällens mat

Publicerad 2014-03-31 23:01:38 i Allmänt,

Till middag idag blev det lite improviserat men väldigt gott. Skulle egentligen inte äta hemma men planerna blev ändrade och det blev kycklingfärstaco till middag. Första gången jag testade kycklingfärs och det var faktiskt väldigt gott. 
Senare på kvällen, när jag insåg att jag behövde få i mig mer protein blandade jag ihop denna puddingen och toppade med en kiwi och en klick vaniljkvarg. 
Mums på det! 

Tankar kring deffen

Publicerad 2014-03-31 21:47:00 i Träning,

Såja, då kommer äntligen det här inlägget som jag pratat om nu några gånger. Jag har inga superstrikta, specifika regeler inför detta utan gör det mest för att jag vet att jag mår bättre när jag skippar allt det onödiga plus att det kan vara kul att se om träningen faktiskt ger något resultat eller inte. 
 
 
Huvudsakligen kan jag säga att jag har tänkt såhär i min uppdelning av matintag på ett ungefär:
40 % kolydrater
35 % protein
25 % fett
 
Jag vet att många av er tänker att det ser ut som det är mycket kolhydrater och att man måste få i sig ännu mer protein än så för att deffa men faktum är att under de fyra veckor som jag försökt ha koll på min mat så har jag märkt att det nästintill är omöjligt att få i sig mindre än 40% kolhydrater. Kolhydrater finns i nästan allt man äter. Proteinet då har jag märkt att det nästan är omöjligt att få i sig bara 30% så att skriva 35% så stretchar jag mig verkligen ordentligt för jag vet att det är nästintill omöjligt det också. 
 
Räknar man det i gram så blir det följande:
ca 250 gram kolhydrater
ca 215 gram protein
ca 68 gram fett
 
Rekommenderad mängd protein för att bygga muskler är mellan 1.5-2 gram per kg kroppsvikt, för min del blir det med den högre gränsen nästan 130 gram så jag satsar verkligen på att få i mig ordentligt med protein, får se hur det går, mycket möjligt att jag ändrar längre fram. Jag kommer göra massa olika saker av proteinpulver under denna tid, äta kvarg och proteinbarer just för att få i mig så mycket protein jag kan. Jag är nybörjar på allt detta och vill testa mig fram och se vad som funkar för min kropp och framförallt lära mig själv och utvecklas genom försök och inte bara göra som andra säger att man ska göra. Jag vill lära känna mig själv och jag tror att detta kan bli ett kul sätt att lära känna min kropp. 
 
 
Vilka kolhydrater ska jag då hålla mig till? Det är oftast det som är den stora frågan när människor pratar om dieter och deff mm. 
Jag tänker såhär, frukt kan jag inte klara mig utan. Knäckebröd är fiberrikt så det är bra att äta. De såkallade snabba kolhydraterna ska jag försöka undvika så mycket det går utöver frukten, de kör bara rundor med blodsockernivån. Grönsaker är också en sån sak som jag kommer fortsätta med, för att fylla ut måltiderna. 
 
Alltså: frukt, knäckebröd, grönsaker, riskakor, havregrynsgröt med proteinpulver. 
Det sammanfattar rätt bra de saker jag tänker äta, sen om jag skulle vilja ha ett tillägg till middagar någon gång är det potatis eller råris som gäller. Kommer även ha en måltid som jag får äta vad jag vill, skulle det vara pommes och bea eller om det skulle vara lite godis eller popcorn så får det vara det. Får se hur detta går men jag tror jag fått med allt jag tänkt mig här iallafall. 
 
 
Vad tycks?
 

Det här med att lova saker

Publicerad 2014-03-31 14:56:32 i Allmänt,

Jag vet jag skrev igår att ni skulle få ett inlägg angående hur jag tänker nu iochmed deffen, ska försöka få upp det senare idag! Jag har pluggat för fullt nästan hela dagen, startade självklart med en PW och sen har jag klämt in ett armpass också. Stack hem och drog i mig denna lunchen: 


Därefter stack jag hem och våldgästade mina föräldrars innergård, de är dock inte hemma men ändå. Nu ligger jag här och pluggar för fullt, ska nog ta en minipaus och bara njuta av solen snart. 
Jag i solen. 
Testade denna idag, choklad är helt klart mer min smak men helt okej ändå! 

Det goda är inte alltid så gott som man tror

Publicerad 2014-03-30 23:31:10 i Allmänt,

Såja, då var sista riktiga skit dagen avklarad på ett bra tag framöver. Avslutade dagen med chippa och en magnum mini. 
Imorgon går jag in på en snäppet nyttigare livsstil några veckor framåt, mindre kolhydrater och mer ren mat. Kommer självklart ha mina tillfällen med "onyttig" mat, cheat-meal. 


Berättar mer imorgon om hur jag har tänkt inför hela denna deff perioden för nu måste jag försöka sova, känner redan hur träningsvärken börjar komma i benen efter dagens träningar. 

Godnatt! 

Super träningsdag!

Publicerad 2014-03-30 20:14:56 i Allmänt,

Denna dagen har verkligen varit bra, rullat på i ett härligt tempo och hade för en gångs skull en rätt okej lång sovmorgon och slippa vakna sju på morgonen utan halv tio istället. 


Åt en mumsig frukost med nybakade bullar, sista gången med såna bullar på väldigt länge. Därefter stack jag till gymmet och körde ett härligt benpass där man riktigt kände hur både lår och rumpa skakade när jag var klar. Så härligt! 


Bestod av dessa övningar: 

Enbens knäböj i smithmaskinen

Knäböj i smithmaskinen

Gående utfallssteg med kettleballs 

Knäböj med kettleballsving 

Raka marklyft (här skakade rumpan rejält!) 

Kickbacks i crosstrainern 

Liggande benpress 

Liggande legcurl

= 45 min super! 


Därefter hem och äta pyttipannan som jag la upp innan sen fix med tvätten och en 45 minuters PW i solen. Hem och fixa mer med tvätten och sen iväg till gymmet och körde 60 min cardio som fick avsluta kvällen. 
35 minuter på trampmaskinen 
25 minuter på crosstrainern 


Körde hem och avnjöt denna middag: 
Ps: super bra dressing med blandningen av olivolja och balsamvinäger, speciellt i den flaskan. Det blir inte för mycket men man får i sig bra fetter ändå.

Uppladdning för dagens sista pass

Publicerad 2014-03-30 17:48:38 i Allmänt,

Står just nu på trampmaskinen och har precis kört igång mitt sista träningspass idag, har blivit tre stycken olika pass som jag kan berätta om sen. 

Efter dagens första blev det pyttipanna till lunch med en porteinshake. 

Och nu precis innan detta passet blev det en mango och en liten redbull som jag hade kvar i kylen, den ska ju vara borta till imorgon när vi kör igång deffen så lika bra att svepa den idag! 

Hörs senare! 

Avslutar kvällen med sommarkänsla

Publicerad 2014-03-29 21:54:30 i Allmänt,

Satte precis igång ettan i fast and furious, eller ja den går på sexan ikväll. De filmerna är så jäkla bra! Och jag får sån sommarkänsla när jag ser dem, alla coola bilar och solen och ja allt. Ovanpå det tog jag fram en Magnum mini white som fick avsluta ätandet idag. 

Ni ser även en skymt av min nya mm Sports hoodie, om någon vill köpa den gamla som blev för liten i tvätten, är en st S och var liten i början men blev för kort i armarna efter första tvätten så bara hör av er! 


Blir nog snart sängen dock, även om jag älskar filmen så är jag väldigt trött ikväll.. Glöm inte ställa om klockan inatt! 

Egen myskväll

Publicerad 2014-03-29 20:18:40 i Allmänt,

Vi hade snackat om att dra ut ikväll men när jag vaknade imorse så fanns inte suget där alls utan kände helt för en myskväll hemma och bara ta det lugnt.
Detta innebar att när jag stack och handlade blev det godis och dippa för chips hade jag redan så det kunde bli en riktig mysarkväll. Dock innan myskvällen började på riktigt tog jag en lång härlig promenad i solen och bara var själv med mina egna tankar.
Älskar att vara ute och gå själv, verkligen bland det bästa jag vet. 


När jag kom hem duschade jag och sen dags för middag som bestod av räkor och vitlöksbröd. 
Och sen har det varit chippa och godis! 

Middag ute x2

Publicerad 2014-03-29 12:24:20 i Allmänt,

Ja jag har varit kass på att blogga.. Praktiken är nu slut oct jag försöker hitta tillbaka till vardagen igen plus att både päronen och mormor har åkt på semester så har kört dem till Kastrup respektive Sturup de senaste 24 timmarna. 


I torsdags så valde jag att unna mig en pizza där min bästis jobbar, satt i baren och snackade med henne. 

Fredagen sen blev skola, en snabb sväng till gymmet sen köra med mormor och hämta hennes väninna. Därefter köra mina föräldrar till Kastrup. Jag skulle senare på klassfest i Malmö så jag lyckades klämma in en härlig middag med Emmsi innan. Vi körde rundor typ 30 min innan vi lyckades bestämma var vi skulle äta och där vi ville äta var fullt så det blev till slut Vapiano på Emporia. 
Sen blev det som sagt klassfest till typ tolv för min del, var hemma ett och sen upp halv fyra och köra mormor och hennes väninna till Sturup. Med två timmars sömn var jag rätt sliten sen, stack hem och sov fyra timmar till sen blev det för ljust. 


Tog en promenad ner i stan och köpte bullar och sen sov jag en och en halvtimme till. Liiiite trött bara! 


Nu står jag på crossen oct värmer upp inför ett magpass. Blir nog en lång uppvärmning eller ja passet blir cardio/mage helt enkelt. 

Hur ska jag klara mig utan min pasta?!

Publicerad 2014-03-26 23:18:11 i Allmänt,

Nästa vecka ska jag köra igång med min deff/diet så denna och förra veckan har bestått fullt ut av att fylla på kolhydrater och tömma skåpen på det framförallt! Men hur i helskotta ska jag klara mig utan detta: 
Detta är nog min absoluta favorit maträtt av all-time, hur ska det gå med flera veckor utan detta? Dock får det nog bli pasta en gång var tredje vecka eller något samt ett antal timmar på helgerna där jag får äta typ vad som. Antingen på morgonkvisten med en härlig brunch någonstans eller på kvällen med god middag och lite gottis efter - sånt måste man lägga in så man känner att man orkar med resten av dagarna. Plus att det blir ju så mycket godare om man inte äter alltid :D 

Vissa dagar får man böja reglerna lite

Publicerad 2014-03-26 09:12:22 i Allmänt,

Då natten endast innehöll knappt sex timmars sömn var jag otroligt trött imorse när jag hoppade av bussen i Tomelilla.. Vet att jag har en lång dag framför mig och tog till slut beslutet att gå inom Ica och köpa lite energidricka. Blev en sockerfri redbull vilket inte alls är vad jag brukar köpa. Försöker hålla mig borta från allt sånt utom Celcuis just för att inte hamna i ett beroende.. Men idag behövdes den verkligen! 

Plus ett litet kindermaxi.. Så mumsigt. 

En snabb uppdatering

Publicerad 2014-03-25 23:55:00 i Allmänt,

Dagen har gått snabbt och har gått bra, har haft fullt upp hela dagen och känner mig fortfarande trött sen helgen.. Hoppas det är över till imorgon för då ska jag hinna med ett gympass! Har ju fortfarande inte hunnit testa axeln. 


Efter praktiken idag stack jag till Sara och fick håret fixat, bild kommer en annan dag men det känns väldigt bra det lilla jag hunnit se mig själv i håret. Sen stack vi och köpte hem saker till våfflor samt handlade med oss sushi hem från Hai - så jäkla gott! Är ni i Malmö och ska testa sushi är det stället att gå till.
Sen kom Emma också förbi en vända och vi spelade lite spel och pratade innan jag stack till tåget som var nästan en halvtimme försent till Ystad - sämsta avslutet på kvällen men men! 


Nu är det dags för sängen, puuusss

Allt som slängs ihop i mina skålar är magiskt

Publicerad 2014-03-24 22:33:21 i Allmänt,

Har märkt under senaste dagarna att jag äter väldigt mycket i mina skålar här hemma och framförallt längtar jag alltid till de sakerna som läggs i skålarna. Jag menar, kolla denna dagen bara: 

Frukost, frukt/bärsallad med vaniljkvarg 
Mellanmål, kvarg blandat med funlight och en kiwi 
Kvällsfika, vaniljglass med varma hallon


Går inte att klaga! 

Vissa dagar finns det helt enkelt inte tid

Publicerad 2014-03-24 10:55:26 i Allmänt,

Snacka om en fullspäckad helg! 
Har varit i Helsingborg större delarna av helgen, lördag körde vi hemifrån kl 06.20 och var hemma 15.20 och sen på söndagen körde vi hemifrån 06.20 också men var inte hemma förrän 20.20.. Min hjärna är rätt död och på inte tala om min kropp! 


Simtävling var det då vi var på och jag hade min systerdotter sovande hos mig båda nätterna då hon tävlar och jag är hennes tränare. Tävlingen gick bra, jag är nöjd med någonting som varje simmare har gjort och det är precis så man vill att det ska vara. 

I lördags var vi endast där på förmiddagen men jag och min systerdotter stannade vid center syd och åt lunch på vägen hem samt tog en runda inom Lager 157 så det blev ett par shorts inför värmen och ett par solglasögon på köpet - perfekt då det var soligt och jag inte hade några med mig i bilen. Därefter vilade vi en halvtimme och sen blev det kalas för pappa, hennes morfar, på kvällen. 
Denna fina tårta dekorerade jag till kvällen. 

Söndagen blev det en hel dag på tävlingen, hade en lunchrast inne på Väla center där jag även passade på att laga min mobil, skärmen var ju helt spräckt. Kostade en hel del men med min super bra hemförsäkring från ICA student så behöver jag endast betala 600 kronor. Jag avslutade kvällen med att köra hem till mor och pappa för att lämna bilen och bli bjuden på några våfflor. Ändå snart våffeldagen ju! 

Nu är jag på skolan, precis haft en rolig lektion med niorna och ska snart äta lunch samt planera lite grann innan jag åker hemåt för att försöka ta mig igenom ett axel/ryggpass på gymmet. Sjukgymnasten säger att jag måste testa träna det nu så att vi vet om behandlingen ger effekt. Dock har jag haft svinont hela helgen sen jag var hos henne i fredags.. Men det känns inget idag iallafall! 

80 minuter cardio - bam!

Publicerad 2014-03-21 14:37:06 i Träning,

Då jag var hos sjukgymnasten på morgonen kändes armen/axeln helt mörbultad och då är det inte så kul att pressa sig genom ett styrkepass. Därför ställde jag mig på trampmaskinen och sen vidare på de andra maskinerna och totalt blev det 80 minuter cardio idag - så nöjd och så skönt! 


Innan träningen såg jag ut såhär: 
Efter detta: 25 minuter på trampmaskinen
20 minuter på crosstrainern
35 minuter på löpbandet i lutande PW 
Såg jag ut såhär: 
Problemet nu är att jag har glömt handduken och har korta byxor så kan inte direkt cykla hem i detta.. Får duscha och typ lufttorka/torka med papper. Känns sådär men bättre det än ingen dusch alls! 

Dagen rullar på

Publicerad 2014-03-20 21:48:07 i Allmänt,

Halva veckan har gått, ledig från praktiken imorgon och dagen må inte har känts lika bra som igår men den var inte dålig. 

Innan simträningen idag blev det en knäckemacka med avokado 
Blev stressigt från praktiken till badet så hann inte ta av mig skorna. 


Efter simträningen åt jag en härlig fläskpannkaka som jag blev väldigt nöjd med, ska försöka göra den lite nyttigare nästa gång men stekytan blev galet bra idag - eller vad tycker ni? 
Tunn och frasig också, så nöjd. 


Efter det körde jag ner till gymmet och pressade igenom ett magpass på 45 minuter och nu sitter jag i soffan och chillar framför filmen Wanted som går på sexan idag, redan sett den men skönt att bara sitta och ta det lugnt. 

Härlig onsdag

Publicerad 2014-03-19 17:56:06 i Allmänt,

Jag vet inte vad det är med denna dagen men idag mår jag bara bra, inte super men inte dåligt heller utan mår bra. Vaknade pigg och sen har dagen rullat på, fick tårtor i skolan på onsdagsfikan, hade en bra lektion med niorna och sen stack jag hem, vilade en stund och lagade en riktigt god middag. 
Först åt jag lite smörgåstårta sen dessa två tårtbitarna. 
Kycklingwok med äggnudlar, kryddade med den kycklingkryddan som kommer till nudlarna och det blev riktigt riktigt gott! 


Nu blir det HLR-kurs! 

Dagens

Publicerad 2014-03-19 11:15:42 i Dagens,

Såhär ser jag ut idag på praktiken: 
Svarta jeans från Cubus, vitt baslinne, vitt luftigt linne med tryck som jag snott/fått av bästis och en svart baskofta från HM. 

Bra start på dagen

Publicerad 2014-03-19 09:59:06 i Allmänt,

Vaknade innan klockan idag vilket chockade mig enormt, händer väldigt sällan och speciellt inte när klockan är ställd på 05.55! Jag klagar dock inte för då var jag pigg och glad, kändes som en riktigt härligt morgon. 


Kom upp och slängde snabbt ihop frukost och satte mig i morgonenrocken framför Top Model som rullade på trean imorse. 
Frukosten blev en fruktsallad bestående av 1/2 banan, 1/2 äpple, 1/2 apelsin, 1 päron och några blåbär på toppen. Till det hade jag en klick vaniljkvarg som mumsade upp det hela och ökade proteinintaget lite. Saknade bara en kopp te som jag inte orkade värma. 

Noll energi

Publicerad 2014-03-18 16:43:48 i Allmänt,

Idag fanns energin inte alls där, det tar på kroppen att jobba måndag-fredag samt att endast kunna köra ben- mag- och konditionspass. 


Körde mitt alternativa benpass idag, har ett huvudpass och ett extra pass att variera med ibland. Huvudpasset är mer fokus på fram- och baksida lår samt rumpa medan alternativ passet är mer höfter, ljumskar och vader. 

Idag fanns inte energin där alls som sagt så blev ett kortare pass på en 40 minuter och nu har jag precis ätit middag och ska snart ner till badet för att ha lite träning. 
Min favorit tjocktröja får ni en bild på idag. 

Svårt att hinna med

Publicerad 2014-03-17 22:23:29 i Allmänt,

Bloggen hamnar lite på eftertjälken nu under praktiken märker jag. Svårt att hinna allt man ska göra i livet när man inte är van vid att jobba måndag-fredag. Plus att det oftast blir kvällsinlägg, precis som idag. 


Dagen har varit bra, var en rätt kort dag i skolan för att sen chilla hos mormor en stund och sen hem och dra till sjukgymnasten. Hittade typ lika många punkter idag som strålade som attan men de satt inte riktigt på samma ställe, vet inte om det är bra eller dåligt. Iallafall så ska jag dit igen på fredag, är ledig från praktiken då. Eller egentligen inte, ska sitta hemma och förberedda och har förhoppningsvis fått böckerna till nästa kurs så jag kan börja läsa dem. De skickades idag nämligen så det borde jag ha. 
Frukosten idag blev en blandning av bu och bä, havregrynsgröten smakade ingenting idag så var inte alls kul, var nog inte så sugen på den. Men äppelbitarna med kanel var mumsiga! 
Har märkt att jag måste planera dagen innan vad jag ska ha till frukost när jag ska upp och jobba, annars tar det för lång tid och jag är aldrig sugen på att äta de morgnarna jag inte planerat. Så.. Imorgon blir det bananproteinpannkakor med nutella - ska ju tömma lägenheten på så mycket kolhydrater och skit som möjligt så då får man njuta av såna saker nu! 


Godnatt på er. 

Fyller på med kolhydrater

Publicerad 2014-03-16 21:18:17 i Allmänt,

Frukosten imorse hade jag laddat upp inför de senaste dagarna, har varit så taggad på nutella så dessa mackorna blev frukosten: 
Efter en massa tvätt och en sväng till gymmet blev det rostade mackor även till lunch, på dem hade jag avokado och ovanpå vitlöks- och citronmarinerade räkor som blev över från igår. 
Självklart även min proteinshake efter träningen! 


Jag har tänkt mig försöka på en deff efter praktiken är slut, tror jag nämnt det innan. Därför försöker jag dra ner på kolhydraterna redan genom att endast äta det till frukost och lunch. Men framförallt just nu försöker jag tömma lägenheten på så mycket av kolhydraterna jag kan. Blir mycket enklare om man inte har något hemma sen om två veckor ju. Därför blir det pyttipanna till lunchlåda nu två dagar i rad sen blir det pasta de två dagarna efter det. Dock tänker jag ha kvar lite ris, råris då, och jag kommer inte hinna tömma skåpen på min pasta men under deff är det så lite kolhydrater som möjligt, kan bli någon lunchlåda om det blir stressigt någon gång men jag aka undvika det så mycket som möjligt. Och skulle jag behöva så ska det helst vara potatis eller möjligtvis råris, pasta är ju den värsta boven. Fast äter jag det i små, små mängder går pastan också någon enstaka gång. 


Nu ligger jag redan i sängen och ska sova, riktigt skönt att komma i säng tidigt efter denna helgen. Godnatt! 

Sushimys med Tilda

Publicerad 2014-03-15 22:51:00 i Allmänt,

Tilda kom hit vid halv sju idag och då bestämde vi oss för att testa göra hemmagjord sushi. Ingen av oss har testat det innan så vi tyckte det kunde vara kul att testa det OCH gud vad nöjda vi blev! Så stolta över våra fina sushi. 
Totalt blev där 36 stycken rullar fyllda med räkor, avokado och gurka. Sås och sånt till måste vi nog öva lite till på, vi testade oss på en sojamajonnäd men den blev inte lika lyckad. 


Så nöjd med middagen! Nu ligger jag och halvsover i soffan, rätt sliten men men. 

Än så länge idag

Publicerad 2014-03-15 16:33:05 i Allmänt,

Hade sovmorgon för första gången på två veckor idag, när vaknade jag tror ni? Redan 7.55... Men men, blev en promenad i stormen sen hem och åt denna mumsiga frukost 

Kommer nog aldrig bli trött på min proteinbananpannkakor ☺️ 


Vilade en stund i soffan sen blev det gymmet, körde benpasset idag som sagt. Går sådär just nu, har inte riktgt motivation till det för mitt sug är bara på arm och rygg pass och det kan jag inte kör med axeln än :( men det är bara att pressa sig igen det som går att köra! 


Lunchen såg ut som följande: 
Tog vad jag hade helt enkelt. Nu ligger jag i soffan igen men ska snart duscha och sen kommer Tilda hit ikväll :D 

ATM

Publicerad 2014-03-15 12:26:39 i Träning,

Står just nu på trampmaskinen och värmer upp
Tänkte köra det benpasset som det var meningen att jag skulle göra igår.. Igår kom jag ner och började värma upp och kände ett sånt himla sug för att köra kondition så det blev 23 minuter på trampmaskinen följt av 15 på crosstrainern. Klämde in 6 magövningar också som mest blev skit men men, har alltid sagt att är jag sugen på kondition så kör jag det. Händer inte så ofta så därför jag utnyttjar de tillfällen jag får, går så mycket enklare idag. 


Men idag blir det benpasset oavsett, känner mig redan trött på trampmaskinen efter fyra minuter så.. 

Sjukgymnasten

Publicerad 2014-03-14 10:13:50 i Allmänt,

Igår var jag hos sjukgymnasten efter praktiken, har ju haft problem med axeln nu i flera veckor så jag kände att det var dags att kolla upp det. 


Hon tryckte rundor, testa massa olika övningar med belastning inåt och utåt. Till slut hittade vi massa triggerpunkter i en muskel på skulderbladet. Den muskeln är troligtvis överansträngd eller något och när den har gjort ont så strålar det ut till framsidan av axeln. Hade lite svårt att förstå allting själv men iallafall så ska jag nu få behandling på muskeln på skulderbladet, få alla triggerpunkter utmasserade så att muskeln mjukas upp. När det sen är klart ska vi kolla om det sitter något i själva axeln också men det verkar inte så just nu. 


Efter behandlingen igår kändes axeln helt mörbultad men det är väl bra, då vet man att hon träffat rätt. 


Bästa med hela alltet var att jag får tränar precis hur mycket jag vill men gör någon övning ont så får jag avbryta och testa någon ny övning. Alltså kan jag börja testa mig på armteäning igen - superglad! 
Längtar till gymmet efter praktiken idag!! 

Alltid när jag inte vill

Publicerad 2014-03-13 08:08:00 i Allmänt,

Varje gång jag känner megasug efter träning och verkligen kommit igång så lyckas jag bli sjuk. Eller ja, jag är inte sjuk-sjuk men febern kommer och går, aldrig hög men ändå lite grann. Plus att igår hade jag helt ont i magen också.. Känns lite grann idag med men inte lika farligt. 


Iallafall så såg maten ut som nedan igår, när magen mår dåligt så äter jag faktiskt något som jag är sugen på och skiter i vad det är för något, därav: 
Blodprov med bacon och lingonsylt 
En påse bilar. 

Effektivt magpass

Publicerad 2014-03-12 08:04:47 i Träning,

Som sagt så stack jag ner på kvällen igår och tränade, hade tiden lite emot mig eftersom jag inte var där förrän fem i åtta ungefär och de stänger nio. Jag gjorde det bästa av det, körde 10 minuters uppvärmning på trampmaskinen och sen 6 st superset enligt följande: 


Superset 1: 
Crunch i maskin 3x12
Twist i maskin 3x12/sida 


Superset 2: 
Side bend med kettleball 3x15/sida 
Leg raise, hängande med armstöd 3x30


Superset 3: 
Side bend i ryggresningen 3x15/sida 
Sittande balans ihopdragning, 3x20 

Ihopdragning är alltså detta: 
Jag gör det utan att hålla, därav balansen, då jag tycker det känns mer och blir mer av en utmaning då. 


Superset 4: 
Crunch på balansboll m. medicinboll 3x20 
Omvänd fällkniv med balansboll 3x12 
Såhär ser omvänd fällkniven ut, kan även kallas pike men fällkniv är mer bekant för mig så därför kör jag på det: 


Superset 5: 
Liggande twist 3x10/sida 
Toe-touch med medicinboll 3x15 


Superset 6: 
Liggande side bend 3x15/sida 
Rumplyft 3x12 
Rumplyft ser ut såhär: 
Men jag gör det liggande på marken istället och då har man armarna längs sidorna, annars tar de emot. 


Allt detta gjordes på 45 minuter så jag är helnöjd med gårdagens pass. 


Gårdagen och dagen

Publicerad 2014-03-11 22:49:29 i Allmänt,

Igår var jag inte så sugen på middag så innan det var dags att cykla till badet slängde jag ihop lite äggröra och två kycklingkorvar, mumsigt. 
Därefter, vilket inte blev förrän kvart över tio, satte jag mig ner och åt bananpannkakor med nutella och jordgubbar. Hade fått i mig för lite under dagen så därför blev det lite nutella till, kanske inte det bästa men mycket gott så det var värt det. 
Idag började jag dagen med en PW under soluppgången, så himla uppfriskande och bra sätt att starta dagen på. 

Efter praktiken blev det en fika med min bästa vän, ses typ aldrig så när det väl finns tid så får man utnyttja det. Tid fick jag över för att lillemannen är sjuk, skulle egentligen passa honom under kvällen men det blev inget idag. 
Vi fikade för övrigt på Snuggels. 
Sen blev det en liten promenad till innan middagen som bestod av det nedan på bilden, dock blev såsen icke god så den kastade jag. Helt fel kryddor i men i övrigt är det både gott och nyttigt att göra såsen på kvarg. 
Nu ska jag sova, körde ett super pass med magen ikväll. Berättar om det imorgon! Godnatt. 

Min helg

Publicerad 2014-03-10 07:58:22 i Allmänt,

Lördagen började kl 06.03 när klockan ringde, då var det dags att ta sig upp. Gjorde bananpannkakor med jordgubbar och en knäckemacka med avokado till frukost. 
Efter frukosten körde jag och hämtade två av mina simmare för att sedan köra vidare mot Trelleborg. På vägen hämtade vi även upp Emilia. Sen var det dags för en heldag med tävling. Med tanke på hur tunga våra simmare har varit och hur lite riktig träning vi faktiskt hunnit med senaste tiden pga tävlingar så simmade de bra allihopa. 

Under lunchen, som blev en kebabsallad, gick vi även på stan en sväng. Jag som skulle ha shoppingförbud bröt det lite grann.. Inte allt för mycket men ändå. 

Dessa två införskaffades plus att det vita linnet också följde med hem i svart. 

Även på söndagen var jag i Trelleborg på förmiddagen för tävling. 


Mer under helgen så har vi firat min mor, vilket innebär mys och lek med både Måns och Nyx. Två av mina favoriter. 
Som jag ska skaffa hund alltså! Kan skriva mer om det någon annan gång men jag ska ha en, så är det bara! 


Har även hunnit träffa Hanna en stund, hon var nere över helgen och då var det klart att man klämde in en liten träff. Blev med massa andra folk denna gången också men vad gör det, vi firade ju en kompis och oavsett så fick jag träffa min bästa. 
Min finaste vän som alltid finns vid min sida, önskar bara att det var fysiskt bredvid lite oftare men vi gör vårt bästa och det är bättre än inget tusen gånger om. 

Tidigaste kvällen på länge

Publicerad 2014-03-09 21:26:17 i Allmänt,

Ligger redan nu beredd att somna, efter ha gått upp mellan 05.45 och 06.45 en hel vecka och har ända fram till och med fredag kvar innan lördag äntligen blir en sovmorgon, så har jag redan lagt mig för att sova. Hjärnan är sliten till max. Försökte plugga, göra en så enkel sak som en PowerPoint men hjärnan hänger inte med mig så då är det lika bra att sova. 


Första dagen utan medicin mot axeln, har haft lite känningar, känns det under dagen imorgon så blir det att ringa till läkaren på tisdag för såhär kan jag INTE ha det. Saknar att träna axlar, armar ovh rygg! Testade lite biceps och triceps idag, en del övningar funkar utan att jag rör axeln så fortsätter det så får jag sätta ihop ett nytt biceps/triceps pass så jag iallafall kan träna det. 


Helgen ska jag försöka hinna berätta lite om imorgon och ge er lite bilder. Godnatt! 

Min ögonsten

Publicerad 2014-03-07 22:34:10 i Allmänt,

Efter skolan stack jag, trött, sliten, lite nere som det blir från och till, hem till mina föräldrar. Där fanns denna underbara kille, min ögonsten: 
Han älskar sina bilar och jag älskar honom, oavsett humör så mår jag alltid bättre efter en stund med denna solstråle. Så.. 


En timmes mys med lillemannen var allt jag behövde sen var all energi tillbaka och jag körde ett riktigt bra magpass på gymmet. En timme intensiv magträning som jag hoppas känns imorgon kväll när träningsvärken kommer börja komma. 
Längtar tills den dagen jag känner mig trygg med att ta bilder på magen, just nu känns det alltid uppsvälld och slapp.. Vet inte om det är något med laktos eller vad för jag har tränat bättre mage senaste tiden än på mycket länge. Ska försöka dra ner på laktosprodukterna och endast använda det till matlagning och självklart mitt kvarg som jag inte vill/kan vara utan. 


Nu blir det sängen, ska upp 06.00 imorgon för en heldag i Trelleborg. 

Första lektionen

Publicerad 2014-03-07 19:19:53 i Allmänt,

Ja då har första lektionen blivit avklarat. Var faktiskt inte alls så nervöst som jag trodde det skulle vara men det var ändå en speciell känsla. Och det gick snabbare än jag trodde så hann nästan två av de lektionerna som jag hade planerat på första lektionen.: Blir att sitta och planera om en del ikväll och i helgen sen på måndag ska jag börja planera för niornas första lektion på onsdag. 


Det kändes faktiskt väldigt säkert att stå där framme, kände mig bekväm och måste bara få koll på planeringen och ha lite fler uppgifter som bryter av så blir det säkert bra. Har nog mina simmare att tacka till stor del att jag känner mig bekväm, har vant mig vid snacket och det lite stimmiga som det innebär att ha högstadieelever. Lite som mina fina simmare som jag bara tackar för att de har vant mig vid allt sånt. 


Nu är jag hemma hos föräldrarna och myser lite innan jag ska hem och göra en PP och sen sova.

Havregrynsgröt deluxe

Publicerad 2014-03-07 08:11:17 i Allmänt,

Det är fredag, det är dags för första lektionen om några timmar och jag kände att till frukost behövdes det lite extra idag.


Så.. 
Havregrynsgröt med en halv banan och två jordgubbar fick förgylla morgonen. Har börjat blanda ner kanel i gröten när den kokar istället på att hälla på efter, blir ju smak i allt då så det är mycket smidigare. 


Nej nu är det dags för första lektionen idag, jag ska inte hålla den men om några timmar så.. 

Att somna i tid..

Publicerad 2014-03-06 22:35:24 i Allmänt,

Klockan står på 05.50 imorgon och jag borde somnat för typ en halvtimme sen.. Men men, somnar nog till slut! 


Efter middagen blev det en timmes plugg ungefär, allt till imorgon är klart, målen för kursen inskickade och snart är hela kapitlet med riksdag och regering färdigplanerat. Hoppas nu bara att det kommer gå bra imorgon, börjar bli nervös men inte så farligt som jag trodde. Det värsta kommer väl imorgon när jag ska hålla lektionen men det går nog bra! Håll tummarna mellan 10.50 och 11.50 är ni snälla! 

Efter plugget blev det en knapp halvtimmes PW, bättre än inget. Nästa vecka ska träningen bli bättre, då har jag kommit in i praktiken lite och kan fokusera bättre tror jag. 


En bild på min middag får avsluta kvällen efter en väldigt skön dusch och med nyrakad, nysmorda ben lägger jag mig nu i sängen och sover. 


Eftermiddagsfika och trötthet

Publicerad 2014-03-06 19:28:14 i Allmänt,

Min trötthet blir verkligen inte bättre, är trött hela dagarna.. Vet inte om det är medicinerna eller att jag inte är van vid jobbet. Får se om det blir bättre nästa vecka utan medicinerna helt enkelt. 


Efter jobbet blev det en snabb fika, nya favorit. Knäckebröd med mosad avokado och örtsalt på samt ett knäckebröd med ost och salami. 
Hann dock inte ta bild innan jag ätit halva med avokado men men. 


Sen har jag varit på badet och precis kommit hem. Sitter i soffan och ska ta tag i att laga maten samt göra en PP och öva till imorgon.. Försöka hinna en liten promenad också. Får se hur det blir. 

Ny variant på köttfärssås

Publicerad 2014-03-05 19:39:40 i Mat,

Då jag försöker undvika rena kolhydrater på kvällarna samt behöver ha lunchlådor med mig till praktiken varje dag nu så gjorde jag ikväll en ny variant på köttfärssås. Till lunchlådorna har jag gjort spaghetti men ikväll blev det stekt sparris och stekt broccoli som fick bli tilltugget. 

Till 3-4 portioner: 
400 gram blandfärs 
500 gram finkrossade tomater m. basilika 
1/2 finhackad gul lök 
1 vitlöksklyfta
1 msk chilisås 
1 msk ketchup 
1 morot
Grillkrydda och salt 


Bryn köttfärs och löken, tillsätt ketchupen, chilisåsen och grillkryddan. Blanda runt. Häll över de finkrossade tomaterna och pressa i vitlöksklyftan. Riv i moroten. Låt stå och sjuda 5-10 minuter. 
Smaka av med salt. 


Servera och njut. 

Tredje dagen avklarad

Publicerad 2014-03-05 16:11:26 i Allmänt,

3 av 19 dagar på praktiken avklarade. Känner fortfarande att sömnen inte är med mig, sover på nätterna utan problem, igår somnade jag typ 22.20 och gick upp 6.50 imorse men är ändå helt slut i hjärnan.. Kanske kan vara nu när jag tar nio tabletter om dagen för axeln? Eller? 


Iallafall så känns det bra, har kommit igång ordentligt med lektionsplaneringen. Ikväll ska jag skriva klart så jag har fem lektioner planerade iallafall och leta fram material till första lektionen. 


Ska även ta mig ner på gymmet och köra en 30-45 min kondition och eventuellt lite biceps. Vill ju vila axeln så får se vilka övningar som funkar helt enkelt. 

Fullspäckad dag - fullspäckat liv

Publicerad 2014-03-03 23:01:00 i Allmänt,

Gud vad min dag bara flugit iväg! 

Hade första dagen på praktiken idag, känns rätt bra. Massa saker att läsa in och planera nu bara men man får ta det som det kommer, trots allt första gången nu. Ska ha första lektionen på fredag - ahh! 

Nu är det dags för mig att sova, ni får tyvärr inget längre inlägg idag för klockan är mycket och jag ska upp halv sju. Ska försöka hinna ett innan praktiken imorgon. Kan konstatera från dagen iallafall att jag måste få bättre sovrutiner, måste dra ner på mina tupplurer under dagarna så jag faktiskt somnar tidigare på kvällarna. Tror det kommer göra mig piggare i slutändan. Får se hur det går helt enkelt! Godnatt! 

Hotellfrukost och en blåtand

Publicerad 2014-03-02 22:37:01 i Allmänt,

När vi väl hade dragit oss upp ur sängen imorse stack vi ner och åt hotellfrukost, ingen Scandic eller Saltan frukost men ändå god. 
Där efter sov jag en halvtimme till när Vicky duschade och sen blev det stan en sväng. Handlade en super skön tröja som ni får se en annan dag. 

På vägen mot flygplatsen, i väntan på tåget behövde jag gå på toa och denna toan hade blått ljus så var tvungen att ta en bild: 
En aning knäppt men men.


Nu ligger jag i sängen, sleten och trött som f-a-n men men, jag laddar upp inför en fyra veckors period med praktik - läskigt som bara den men också väldigt kul! Godnatt! 

Finmiddag och AVICII

Publicerad 2014-03-02 17:04:25 i Allmänt,

Vi började kvällen igår med en finare middag på en restaurang som heter Fenix i Stockholm, maten var lite blandad kritik på måste jag säga men ändå gott överlag. 
Först åt jag denna super, duper mega goda Toast Skagen. Den var helt galet god och helt klart värd pengarna som jag tror var 79 kronor. 
Därefter en ryggbiff med grönsaker och bea. Inte riktigt lika impad här, köttet var dåligt kryddat och såsen var väldigt smörig. Denna kostade 179 tror jag. Och till det drack jag ett glas vitt som också var helt okej. Men överlag var det en god middag. 


Sen var det dags för AVICII!! 
Väldigt dryg väntetid inne på arenan då vi var där redan kvart i sju men vid kvart i åtta kom Albin Myers upp på scenen och han är alltid bra. Det har vi hört på Öja förr. 
Inte riktigt sånt tryck när han spela men folk sparade sig kan man lugnt säga. 
Jag och Vicky väldigt taggade!! 
Och äntligen drog han igång! 


Riktigt magisk kväll. Han spelade riktiga favorit och blandade med några mindre kända men alla var bra. Han vet verkligen hur man ska spela musik! Mäktigt skulle jag säga! 


Vid 12 var vi hemma och i säng, helt döda i våra fötter men väldigt nöjda. 

Tidig morgon, shopping och bakismat

Publicerad 2014-03-01 19:51:23 i Allmänt,

Klockan ringde 05.50 imorse och när man kom i säng vid ett så kändes det riktigt, riktigt tungt.. Men efter lite sömn på flyg och sånt så vad vi äntligen framme på vårt hotell vid 10 tiden. Jag och Vicky då för ikväll ska vi se Avicii!!


Riktigt hungrig och bakis stack vi till Nacka Forum och mötte upp hennes lillasyster och kusin, började med en sån här: 

Innan lite shopping för deras del - jag höll i plånboken faktiskt och tröttnade rätt snabbt som ni ser nedan 

Vi hann hem och sova en halvtimme innan det var dags att fixa sig till kvällen och nu har vi ätit fin middag, som ni får bilder från imorgon. Står för tillfälligt i Tele2 Arena och väntar!! 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela