jennilund.blogg.se

En blogg som kommer handla om allt som mitt liv innebär men kommer även varieras med en del texter, dikter och bilder.

Myskväll

Publicerad 2013-08-31 23:38:00 i Allmänt,

 
Efter en tur till Emporia satte jag mig ner och fixade med min nya header - vad tycker ni? Jag är super nöjd!
 
Sen blev det en liten tupplur, en snabbdusch och sen vidare ut till min syster i Svarte som bjöd mig på middag ikväll eftersom jag är ensam hemma i helgen. Blev bjuden på kalkonfilé, har aldrig testat förr så det var kul, och till det en alldeles underbara sallad på rucolasallad, ugnsrostade valnötter, getost och päron blandat med en vitlöksvinägrette. 
 
Kvällens: nya t-shirten från Lager 157, svarta jeans från Cubus, skor från Skopunkten och en vit ICE-klocka
 
Här är en bild på salladen. Helt gudomligt god!
 
Därefter spelade vi lite kortspel, vilket jag och Hugo vann (woho) och sen satte vi på en verklighetsbaserad film om Man United och verklighetsbaserat är alltid intressant. Nu ska jag mysa ner mig med ett avsnitt av Mistresses, en ny serie från USA så försöker lista ut om jag tycker om den eller inte - jag återkommer!
 
Godnatt! Puss / J

Shopping med min bästa

Publicerad 2013-08-31 15:59:00 i Allmänt,

Det blev ett par timmar inne på Emporia idag med Vicky. Alltid lika mysigt när vi väl har tid att träffas, vilket tyvärr inte är så himla ofta.

Jag skulle som sagt inte shoppa mer efter igår men tänkte att idag är det den siste augusti så något litet gör väl ingenting.. *valpögon* Nej men, jag handlade faktiskt bara två saker idag. Ett supersött linne från BikBok och ett par klackaskor från Skopunkten, tänkte det är dags att lära mig att orka gå i klackaskor. Dock beställde jag två par träningsshorts och ett träningslinne på HM igår också. Så nu är det på allvar, från och med imorgon är det spara spara spara!

Kommer lite bilder från dagen nedan. 
 
Dagens: byxor från HM, t-shirt från Gina. 

Tröjan bakifrån

Dagens lunch; röd curry kycklinggryta med glasnudlar - helt okej!
Dagens inköp: Skor från skopunkten, linne från bikbok
 
Avslutade med mumsig fro-yo såååå gott
 
Puss / J
 

I just can't crack the code

Publicerad 2013-08-31 09:31:00 i Texter,

Vissa människor förstår jag mig helt enkelt inte på. Sen när är lösningen på något, problem eller vad som helst, att bara helt enkelt sluta svara den andra personen? Att sluta svara hjälper ju inte med något, vad det än är man vill undvika så finns det ändå kvar där när man sen till slut måste ta tag i det - för faktum är att, förr eller senare måste man möta allting oavsett hur mycket man försöker låta bli.

Jag kan förstå det sköna i att bara skita i saker och ignorera de men jag har också lärt mig med åren att det kommer alltid en tid när man måste stå upp och möta allting som ens liv ger en. Att skjuta upp saker med jobb, träningen eller dylikt har aldrig hjälpt någon, det skjuter helt enkelt bara upp det så att när man väl måste ta tag i det är allting så mycket större. Precis samma sak händer när man väljer den fega lösningen på problem eller dylikt med andra medmänniskor - till slut måste man ta tag i det och då är allting så mycket större än det var från början om man helt enkelt hade sagt ifrån vad man ville. Vill man ha en person så säg det, vill man inte ha en person så säg då det, tycker man att någon beter sig som skit så säg till, vill man ha en person men det går inte i ens liv just nu så säg det då men oavsett vad man känner om en person eller en situation så berätta det för de som är involverade. Ignorera inte personen för även om det inte verkar så alltid så finns det alltid en liten del av de involverade som blir sårade, kanske inte ledsna men sårade som att man blir förvirrade eller chockade och det leder alltid till att man drar egna slutsatser vilket vi alla vet aldrig slutar bra.

Så snälla, vad det än handlar om, ignorera inte personen/personerna, ignorerar inte problemen utan visa att ni är mogna nog att ta tag i allt som händer i era liv. Skulle ni misslyckas så gör det inget, det är sånt ni växer av och som gör er mer mogna och redo till nästa gång. Det är alltid bättre att möta vad det än är än att ta den fega, mesiga lösningen av att inte svara och låtsas som ingenting.

En tanke såhär på morgonkvisten. Nu ska jag äta frukost och sen vidare till Emporia med en av mina bästa vänner.

Puss / J

Ensam hemma dag #1

Publicerad 2013-08-30 19:53:00 i Mat,

Kvällsmat idag blev en kryddig räkgryta med lite ris och haricot verts - hur lätt som helst att göra och galet gott!

Nu ska jag smälta maten lite sen gå ut och gå en runda innan jag placerar mig framför tvn med en B&J - mums!

Recept till typ två personer;
300 gram färdigskalade räkor
1 röd paprika
1 gul paprika
1 vitlöksklyfta
Matlagningsgrädde
Cayennepeppar
Chilipulver
Curry
Sambal Oelek
Salt

Fräs paprika och vitlök i någon minut, blanda ner grädden och kryddorna efter eget behag och smak. Servera med lite ris och grönsaker.

En tur till Center Syd

Publicerad 2013-08-30 17:27:00 i Allmänt,

Avancerar och gör mitt första inlägg från datorn nu. Sen träningen imorse har jag varit på Center Syd och Lager 157 med min fina vän Emilia. Blev en del shopping, sista rushen nu innan det är dags att spara ihop det allra sista inför flytten hemifrån i oktober.

Dagens; skjorta från HM och jeans shorts från Mango

Lunch; kyckling och lammspett för min del, kycklingfilé för Emilia

Inköp för dagen; träningslinne från Cubus, två trosor från NewYorker och en t-shirt från Lager 157

Plus min nya favoritklänning från HM!

Sist men inte minst lite shopping på ICA, är föräldrarna bortresta och lämnar en med ICA-kortet så gör man ju det bästa av det.

Puss / J

Muskelknutor hit, träningsvärk dit

Publicerad 2013-08-30 10:12:00 i Träning,

Har äntligen börjat komma igång med träningen igen efter snart fem veckors "uppehåll". Har bara kunnat köra lätt konditionsjobb pga jobb, sjukdom och semester.

Idag körde jag iallafall mitt fjärde styrkepass denna veckan och fy vad skönt det känns nu, börjar känna mig som en människa igen. Med lite (läs mycket) muskelknutor i hela ryggen och träningsvärk lite överallt.

Men jag mår så satans bra!

Puss / J T

Jag+bil+musik=lycklig

Publicerad 2013-08-29 22:19:00 i Allmänt,

Att köra bil, helt själv, med musiken dunkande i högtalarna är seriöst bland det bästa jag vet. Det finns ingen bättre terapi, inget bättre ställe att få ut sina känslor på och inget bättre sätt att få en att helt enkelt må bättre.

Verkligen det bästa jag vet när man är helt ensam.

Puss / J

Första inlägget

Publicerad 2013-08-29 19:29:20 i Allmänt,

Tänkte ta tag i att skriva en blogg, ett härligt sätt att skriva av sig och att hålla sig sysselsatt på hoppas jag.

Dagen idag har bestått av gymmet, en runda runt stan och sen en fika med Vicky. Har känt mig riktigt rastlös och ensam sista dagarna, inget jobb och inte så mycket att göra då alla är upptagna, så det ska bli riktigt skönt att börja plugga nästa vecka. Dock väldigt läskigt på samma gång. Vi får hoppas på det bästa!

Nu är jag barnvakt till Tilde och Hugo och har precis satt in en fläskpannkaka i ugnen efter deras brännbollsturnering så jag hoppas den blir god! Sen blir det väl en kväll med boken igen i min ensamhet.

Puss / J

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela