jennilund.blogg.se

En blogg som kommer handla om allt som mitt liv innebär men kommer även varieras med en del texter, dikter och bilder.

Månstermys

Publicerad 2013-11-30 22:51:17 i Allmänt,

I eftermiddag efter plugget, kom bara en sida men bättre med en än ingen, stack jag till badet för lite seriesim. Det är en tävling man kör klubbar mot klubbar så det är lite mer fighting i det och mer glöd så det är alltid roligt. För mig har seriesim alltid varit en stor grej, där tävlar man för klubben och då måste man göra sitt bästa. Man vill ju inte vara den som förstör för resten av klubben utan det gäller att ge järnet. Plus att deg har alltid varit så himla skoj, det blir sån stämning, alla har samma mål och det blir helt enkelt väldigt kul. Det gick bra för vår klubb idag också så det var extra kul. Många fina pers och bra go i dem. 


Sen stack jag hem snabbt som attan för att hinna med att mysa med Måns en stund innan han skulle sova. Han sover hos oss idag och var på sånt riktigt bushumör när jag kom hem, så mysigt. Sen blev det månstermys med välling och jag fick natta honom, perfekt slut på dagen. Som för övrigt har varit bättre än många andra dagar den senaste veckan eller två. 


Godnatt. Puss / J 

Pluggbreak

Publicerad 2013-11-30 13:07:21 i Allmänt,

Nu tar jag en liten paus i plugget och lägger mig i soffan framför lite HIMYM och troligen en lite tupplur också. 
Lite futher-Ted och futher-Barney nu då! 


Puss / J

Ny träningsapp

Publicerad 2013-11-30 11:28:43 i Träning,

Då var det lördag och jag har redan varit på gymmet, gick upp åtta imorse för att hinna med allt som ska göras idag. Idag körde jag ett biceps och triceps pass, började med 15 minuter PW och sen blev det ungefär 40 minuters styrketräning.

 

Jag testar just nu på en ny app som jag hittade i Dagens app och skulle vilja göra lite reklam för, den heter iMuscle 2. Där kan man sätta ihop träningspass efter vilka områden man vill träna, man kan kolla upp vilka övningar som är bra för en specifik muskel på en kroppsmodell som man trycker fram olika muskler på. Man kan även lägga till egna övningar som inte redan finns men det finns faktiskt väldigt många redan, och då har jag inte hunnit kolla igenom allt än. Håller på att testa mig fram och gör lite olika träningsprogram. Så det programmet jag körde idag var ett som jag hade satt samman i den appen, man fyller i hur många rep och hur mycket vikt när man gör träningsprogrammet men under själva träningen kan man fylla i vad man klarade just idag. Där efter sammanställs det hur mycket tid man tränade på, hur mycket man vilade och hur mycket kalorier man brände om man har tillgång till en pulsmätning. Det känns som att den kan vara väldigt bra när man väl har kommit i den och förstår hur allt fungerar, och framförallt hittar man lite tips och inspiration på övningar. Självklart finns det även redan färdiga träningsprogram om man inte vill sätta ihop egna.

Jag försöker sätta ihop egna som är färdiga så att när jag väl kommer till gymmet så är det bara att starta en träning där och följa. Känns som att jag kommer kunna spara tid på det och få en mer effektiv träning. Nu är det enda jag behöver en pulsmätare som går att koppla till telefonen.

Nu blir det plugg för hela slanten i iallafall två timmar.
Puss / J

Myskväll

Publicerad 2013-11-29 20:29:28 i Allmänt,

Sitter just nu hemma hos Ehrnborn och myser till det framför Idol med godis, julmust och lussekatter. Är egentligen inte speciellt förtjust i julmust men någon gång nu när det närmar sig jul är okej. 

Innan jag stack hit så åt jag och föräldrarna ryggbiff, bea, lite råstekt potatis och super sallad med avokado. 
Puss / J

Man kan tro jag duschat med kläderna på

Publicerad 2013-11-29 15:57:03 i Allmänt,

Som det regnar ute! Jag gick till gymmet och då var det inga droppar alls och sen när man ska gå hem så öser det ner.. Kan säga att jag var rätt blött när jag kom hem! 

Iallafall så kom jag hem från skolan vi ett och då stekte jag lite bacon och åt resterna av pannkakorna igår, lite som en fläskpannkaka utan att det är blandat: 
Därefter gick jag till gymmet och lättade 37.45 minuter på trampmaskinen sen var jag nöjd med det. Ska sticka dit imorgon bitti också och köra styrka istället, idag räckte det bra med cardio.

Puss / J

Vintern intar mitt sovrum

Publicerad 2013-11-29 08:59:59 i Allmänt,

Normalt sätt så sover jag alltid bara med en stor t-shirt då jag tycker det är allra skönast. Men igår asså. Det var så himla kallt i vårt hus så jag skruvade upp elementet och tog på mig mina tjockaste mjukisbyxor. Plus ett par strumpor. Normalt sätt när jag somnar med så mycket kläder på så vaknar jag alltid typ en, två timmar senare och slänger av mig det eller tar av mig det i sömnen. Men inte i natt utan när jag vaknade så var jag inte ens speciellt varm utan det kändes precis som det brukar. Hoppas verkligen elementet har värmt upp det mer till i natt. 

Iallafall så tog jag en PW på 40 minuter och sen mättade jag en väldigt hungrig mage med havregrynsgröt, kanel och äppelmos. 
Nu lär jag somna på tåget, som vanligt. Vi hörs senare! 

Puss / J 

På god väg

Publicerad 2013-11-28 22:28:12 i Träning,

Motivationen för gymmet är på väg tillbaka, vilket är väldigt skönt. Ibland gäller det bara att bita ihop och ta sig igenom de jobbiga bitarna så blir det bättre i de allra flesta fallen. Iallafall med träning. 

Idag körde jag 2 km PW som uppvärmning sen var det in med tanke på att kötta ben. Hann göra dessa övningarna i smithmaskinen: 
* Knäböj med 40 kg 3x12
* Benpress med 45 kg 3x15
* Kickbacks med 10 kg 3x10
Sen hade jag jätte ont i sidan av mitt ena lår så tror jag sträckt en muskel eller något. Därav fick benen avbrytas. 
Körde istället lite mage, bland annat lite raka i TRX banden, sidmusklerna i ryggresningen och sen lite blandat på mattan. 
Blev inga två timmar men det blev en timme och tjugo minuter och vore det inte för låret hade det nog blivit mer. 
Här ser ni mitt älskade linne igen. Nu ska jag sova och ladda för en PW imorgon bitti. 


Godnatt. Puss / J

Äntligen

Publicerad 2013-11-28 18:34:46 i Träning,

Nu står jag äntligen på löpbandet på gymmet. Hade verkligen noll motivation innan men det känns betydligt mycket bättre nu, just idag känns det som att jag kan spendera typ två timmar här bara för att få ut alla känslor som kommit senaste dagarna. Får se var kvällen slutar men jag har iallafall på mig mina nya träningskläder idag som jag köpte i Ullared: 
Märkte att byxorna var rätt genomskinliga så fick sätta på mig ett par extra såna svarta tunna, korta shorts. Såna som jag har under klänningar och så annars, men idag hamnade de under tightsen. I övrigt är de super sköna. Älskar det färgglada linnet också! 
Laddade upp med dessa godingarna plus lite, lite gulaschsoppa (tycker verkligen inte det är gott). 


Hörs sen! 
Puss / J

Barnpassnings sysslor

Publicerad 2013-11-28 16:47:31 i Allmänt,

I eftermiddag har jag och Måns ätit ett mellanmål bestående av nyponsoppa och vaniljglass. Känns som att jag är sju igen eller något, så himla längesen jag åt något sånt. Det var sånt man åt hela tiden när man var liten, hade med sig på utflykter och sånt mysigt. 
Därefter bestämde jag mig för att slå in de julklappar jag köpte i Ullared. Försöker få lite julkänsla i mitt just nu extremt tråkiga liv. 

Nu ska jag snart äta middag och sen ska jag kötta på gymmet oavsett motivationen! Så är det idag bara. 

Puss / J

Fix, trix och plugg

Publicerad 2013-11-28 13:30:53 i Allmänt,

Dagen har bestått av att vara barnvakt till världens sötaste unge, han fick bada och sen stack vi upp i lägenheten för att fixa med lite saker. Efter det tog vi alla en tupplur efter lunch, dock är jag fortfarande trött.. Flyttade mitt gym till ikväll istället. Nu ser vi på Emil i Lönneberga och jag ska ta fram boken. Kan sitta och läsa lite samtidigt tänkte jag. 

Puss / J

Perfekt middag på denna dagen

Publicerad 2013-11-27 21:57:36 i Allmänt,

Såhär fin var min middag idag efter en promenad på en timme för att rensa tankarna. Imorgon ska jag kötta på gymmet vid lunch, så jag är klar till senast två innan alla andra kommer. 

Bakade även dessa godingarna innan idag och skulle egentligen plugga men det gick åt skogen. 


Godnatt. Puss / J 

Skit dag

Publicerad 2013-11-27 18:31:04 i Allmänt,

Denna dagen blir verkligen bara sämre och sämre. Känner inte för att göra någonting längre, ingen motivation till jobb, ingen motivation till skola, ingen motivation till någonting. Vill bara somna och vakna upp om tre veckor. 


Dålig kväll

Publicerad 2013-11-26 22:28:32 i Allmänt,

Denna kvällen blev inte bra. Träningen tog jag mig igenom 30 min på trampen och sen ryggövningar. Därefter detta lilla mellanmål: 
Kvarg, fun light och blåbär. 
Därefter ner till bader och hade träningar, simmarna simmade väldigt bra men i övrigt var mitt humör inte riktigt där och inte helt på andra heller. Men men. 


Sen fick jag reda på att mor hade krockat med bilen, det är troligen ingen fara trodde de på akuten men hon fick ta röntgen och sånt. Men hon fick inte lov att köra hem så jag fick klä på mig igen, hade redan lagt mig i sängen efter en rundtur med Ehrnborn runt Ystad. Gick upp till sjukhuset och hämtade mor och nu ligger jag i sängen igen och tittar på senaste HIMYM. 


Godnatt. Puss / J

Planeraren

Publicerad 2013-11-26 14:11:27 i Allmänt,

Idag hade jag planerat att sticka upp i lägenheten för att skruva ihop skåp och måla och sådant efter skolan, verkligen helt inställd på det. Och när jag har ställt in mig för något så är det så jag vill ha det annars kan det lätt bli att jag får ett litet sammanbrott då det känns som att alla mina planer går åt skogen, trots att det egentligen bara är en sak. 


Iallafall så blev mina planer självklart ändrade idag då elektrikern skulle upp i lägenheten nu i eftermiddag. Så efter ett litet sammanbrott då jag ringde mor och försökte planera om min vecka så är jag nu på väg till gymmet och ska ta ut mina känslor där istället. Hade planerat gym imorgon så är egentligen rätt otaggad men jag hoppas det blir bättre när jag väl kommer dit. Blir troligen en runda till lägenheten imorgon efter skolan istället. Men hade velat få in i Ikea också om det går med mor. 


Sån är jag, nu vet ni det: älskar att planera och blir det inte som planerat får jag lite panik och vill bara skita i allt men jag tar mig samman efter ett tag och löser det alltid. 


Puss / J

Ullaredinköp

Publicerad 2013-11-26 09:12:40 i Allmänt,

Här kommer några bilder på vad jag handlade igår när vi var uppe i Ullared. Utöver bilderna fanns där också lite julklappar som inte hamnar på bild av uppenbara anledningar. 
Saker till köket: grytlappar, disktrasor, diskborstar, diskmedel och pump till diskmedel, fryspåsar, plast och aluminiumfolie, melittapåsar till de som dricker kaffe, tvättmedel till spisen och skursvamp till spisen. 
Saker till toan: två olika tvål(en som luktar pepparkaka), tandkräm, tandborstar, pump till tvål och såna man har i toaletten så det luktar gott 
Lite blandat: gråa tallriksunderlägg, tändare, familjegeni(spel), två svarta kuddfodral, klädrullare, adventslåda plus mossa, ljus som räknar ner dagarna till jul, två hårsnoddar med sån guld och silver hållare runt håret, telefonfodral med kortfack, 6 glöggmuggar och två skålar(en till russin och en till mandel)
Lite kläder: färgglatt träningslinne, super mjuk grå tjocktröja(lite collegestyle), svarta långa träningsleggings då de gamla är sönder och två par trosor som knappt syns på bilden. 

Köpte även en lampa som inte fastnade på bild men det är en vanlig spot till vardagsrummet. Nu saknar jag bara lampa till matbordet och sovrummet men det blir säkert en runda till Ikea denna veckan också. Eller det SKA bli en runda dit. 


Puss / J

Bildlös dag

Publicerad 2013-11-25 21:05:44 i Allmänt,

Vi är just nu i bilen vid Halmstad så är väl hemma vid elva tiden ikväll. Blev inköp för en 2100 idag - ändå rätt nöjd! Har en hel del saker till lägenheten, lite städutrustning för ett år framöver ungefär samt tvål, tandborstar och tandkräm. Plus en väldig massa annat, bland annat lampa till sovrummet kan fota och lägga upp allt imorgon för jag tror inte jag hinner ikväll. 

Förresten - förlåt för den bildlösa dagen, har helt glömt att ta bilder.. Blev nog lite för uppe i shoppingen. Men så är det ibland! I veckan ska jag ut till Ohlssons basar och köpa alla småsaker till köket för det glömde jag bort nu och två kuddar jag inte hittade här plus att jag ändå har presentkort där. 


Puss / J

Halvvägs genom Ullared

Publicerad 2013-11-25 16:52:17 i Allmänt,

Sitter nu och tar en fika, är lite mer än halvvägs genom allt som ska tittas på i Ullared. Snart kommer den avdelningen som är mest intressant för mig - Hemmet! Lär sova i bilen hem känns det som men det gör inget, då är man pigg imorgon när det är skolan som gäller. Hörs sen! 

Puss / J

En månad till julafton

Publicerad 2013-11-24 20:08:40 i Allmänt,

Hela dagen har tillbringats i Lund på tävling med mina underbara simmare. Var därför inne om Nova Lund på lunchen och åt även idag asienmat, älskar verkligen sån mat. 
Idag var det kycklingwok med nudlar som jag sen avslutade med två skopor glass på B&J-stånden som finns där inne. 
Man blir verkligen helt slut efter en dag på tävling, framförallt efter två dagar på tävling efter varandra. Men humöret sköt lite i höjden när jag kom på att det är en månad till jul, eller ja Sara kom på det i bilen hem idag. 

Plus att Mor precis har gått iväg och köpt godis till mig, helt underbart. Lär somna tidigt idag med men vi får se. 


Puss / J

Säger godnatt

Publicerad 2013-11-23 21:46:46 i Allmänt,

När man somnar i soffan kvart över nio, då är det nog faktiskt dags att gå och lägga sig. Helt slut. Ska orka en likadan dag imorgon, om än lite mer heltisk men alltid kul så klart. Godnatt på er. 

Puss / J

Intar soffläge

Publicerad 2013-11-23 20:41:46 i Allmänt,

Hemma från Trelleborg sen en timme tillbaka, gjorde taco till mig själv. Mor och pappa är borta ikväll så har huset för mig själv, bra träning inför att flytta antar jag. Gjorde till och med hemmagjord guacamole idag - fan bland det godaste som finns! Förlåt för svordomen men jag tycker verkligen det. 
Och ja, där ska vara mycket guacamole eller créme fraiche annars är det inte riktig tacos. Skiter fullständigt i kalorierna.

Nu ligger jag i soffan och lär säkert ligga här tills jag somnar, benen är helt slut. 

Puss / J

T-borg

Publicerad 2013-11-23 14:47:25 i Allmänt,

Sitter just nu i Trelleborgs simhall, snart dags för eftermiddagspasset av lördagens tävling. Förmiddagen gick bra, de flesta persade eller låg precis runt pers och då är man nöjd som tränare. Till lunch idag blev det en asiatiskbuffé:
Massa kyckling, ris och nudlar blev det för min del. Nu ska jag återgå till jobbet. 

Puss / J

Sushinu

Publicerad 2013-11-22 22:32:10 i Mat,

Var ute och åt med min fredagsmys-kompanjon Emilia idag, vi skulle ju egentligen gå ut och äta varannan fredag hela hösten och testa restaurangerna i stan.. Detta var andra gången.. Nästan pinsamt men det har kommit saker i vägen nu men är vi på gång igen iallafall. 

Idag var vi på Sushinu och åt, en super mysig restaurang i slutet av gågatan, närmst Österportstorg. Det är, som ni hör på namnet, en sushi restaurang men de har även en hel del annat asiatisk inspirerad mat. Dock, eftersom jag hört från flera håll att de sägs ha en av de godaste sushina som finns här nere, så testade jag självklart sushin. Och GUD vad gott det var! 
Gjorde min egna lilla mix till en sushitallrik då jag i princip bara tycker om laxen och räkan. Så blev två nigiri av räka och två av lax samt åtta stycken maki som hette california roll. I rullarna fanns det räka, avokado, gurka, mayo och sen rostade sesamfrön på utsidan. Jag blev sjukt imponerad av maten, nådde helt klart mina förväntningar plus att sushi växer mer och mer på mig. Emilia åt en entrecote wok som också var riktigt god, väldigt saftigt och mört. (Ja, jag smakade av hennes) 

Till efterrätt tog Emilia en chokladkaka, som jag smakade även den. Den var helt ljummen och hade en väldig chokladsmak så den föll också mig i smaken. Men dessa: 
Min efterrätt; passionssorbet och hallonsorbet. Perfekt avslut på kvällen, svalkade ner magen och hade riktigt fräsch smak. Jag blev sådär perfekt mätt idag, inte äckligt mätt som man ofta blir när man äter på restaurang utan lagom mätt. 

Nu ska jag sova, upp tidigt imorgon och ta en PW innan jag kör iväg till Trelleborg för tävling. 

Puss / J

Maten gör träningen

Publicerad 2013-11-22 15:29:50 i Träning,

Ännu ett helt underbart pass nu, blev 35 minuters intensiv kondition på trampmaskinen - högt tempo, mycket svett och pumpande musik i öronen. Idag var det exakt vad kroppen var sugen på! Var egentligen sugen på så himla mycket mer, hade lätt kunnat hålla på minst en kvart till men nu hade jag redan gjort andra planer för eftermiddag så fick nöja mig så. Efter det blev det tio minuter med situps och plankor som en avrundning av detta fina pass. 

Idag märkte jag en sak. Jag åt en sån enorm laddning med lunch när jag kom hem efter skolan plus att jag åt havregrynsgröt till frukost och kroppen hade så mycket energi. Det var riktigt kul att verkligen känna att maten gör skillnad, äter man bra så har man också mer energi och vill så mycket mer. Det kvittar hur många gånger man hör att om du inte äter kan du inte träna och du kommer inte få några resultat från träningen men ingen förstår riktigt det förrän man själv är i situationen och fått egen erfarenhet av det. 

Nu ska jag till lägenheten och inviga duschen!! WOHO!! 

Puss / J

Älskade träningsvärk välkommen tillbaka

Publicerad 2013-11-22 10:09:43 i Träning,

Efter gårdagens mördarpass på benen och rumpan känns träningsvärk väldigt bra idag. Framförallt i rumpan vilket är en enormt skön känsla. Har saknat den! 

Nu är det skola, en konstig uppgift som typ ingen fattat och nu en ännu konstigare redovisningsmetod - får se hur detta går. 

Puss / J

IKEA - mitt nya kvällsnöje

Publicerad 2013-11-21 22:36:25 i Allmänt,

Tror det är tredje eller fjärde kvällen denna månad som jag och mor, och idag även pappa, är på Ikea och köper/kollar på saker till lägenheten. Idag blev det lite byten samt en hylla till badrummet och lampor till badrummet plus lite små grejs. Men det är kul! Oavsett pengarna så är det kul och nästa vecka ska jag se till att jag har mer tid att ta mig till lägenheten och fixa med saker. Så ni kanske får lite bilder så också, om jag är snäll. 
Åt en äpple/kanel muffins frånSnuggels innan idag när jag var med Emilia. Så god! 
Godnatt. Puss / J  

Här trivs jag bäst

Publicerad 2013-11-21 16:00:54 i Träning,

Äntligen ett pass med lite tryck och motivation i! Så himla skön känsla. Testade lite nya benövningar i smithmaskinen idag just för att hitta lite motivation till det hela och det hjälpte, alltid kul att testa nytt. Testade kickbacks stående på alla fyra och även benpress liggande på rygg - de kändes rätt bra båda två kan jag säga! 
Här är sämsta bilden någonsin men det är benpress i smithmaskinen iallafall. 
Lite TRX och övningar på ryggresningen för magen på det och så var jag nöjd. 
Puss / J

Mixar sport och fashion

Publicerad 2013-11-21 12:02:33 i Allmänt,

Tar en liten tur på stan, kolla lite priser och sånt innan Ullared. Nu mötte jag precis upp Emilia, blir lite fika och plugg sen gymmet för min del. 
Snygg outfit - träningskläder med skinnjacka och stövlar 👍
Puss / J

Bästa planer

Publicerad 2013-11-20 23:21:25 i Allmänt,

Inlämningen är i princip klar, ska se om det finns något att tillägga imorgon från boken, göra ett snabbt skummande av den på förmiddagen. Men för övrigt så älskar jag min planer nästkommande dagar. 

Imorgon: PW, Plugg, Ohlssons basar, Träna, Simträning, IKEA.

Fredag: PW, Skola, Träna, Simträning, Middag med Emilia. 

Lördag: Simtävling i Trelleborg med lunch på stan med min bästa Vicky och hennes lillasyster Julia

Söndag: Simtävling i Lund med DJ Julle aka min simmare Julia i bilen samt kanske en till simmare. Här blir det troligen lunch på Nova Lund

Måndag: ULLARED! Med Sabina och hennes mamma 

Sen återgår jag till lite vanligt plugg liv efter det.. Men, då är det också betydligt närmare till lägenheten är klar! 
Så bra planer! Och idag somnar jag glad och mår betydligt bättre i mig själv än senaste kvällarna så självförtroendeboosten håller i sig. Plus på det! 
Godnatt. Puss / J

Hur ska man kunna fokusera?

Publicerad 2013-11-20 21:21:22 i Allmänt,

Jag har blivit riktigt kass på att plugga! HELT SJUKT! Allt med lägenheten stör så himla mycket för det är så mycket roligare än att plugga... Men ska skriva klart detta arbetet nu tänkte jag. Sen sängen och imorgon massa läsande, träning, jobb och sen IKEA på kvällen och byta en del saker som blev fel sist.
Puss / J

Vad har dagen erbjudit?

Publicerad 2013-11-20 16:17:53 i Allmänt,

Denna dagen har erbjudit en väldig massa. Började dagen med lite kvarg och blåbär, väldigt längesen jag åt kvarg nu så det var mycket gott. Därefter drog jag mig till gymmet, känns självklart bra att jag tog mig dit men jag hade verkligen ingen motivation idag.. Har känts så de senaste veckorna, antar att det är innan man kommer in i det riktigt. Men det är så tråkigt att inte ha motivationen där helt till hundra procent. Fast det är bara att fortsätta ta sig dit minst två, helst tre, gärna fyra gånger i veckan för att till slut hitta den motivation jag har haft sen i februari ungefär i år. Trivdes så himla mycket bättre i min kropp då och jag vill verkligen nå dit igen. 
Efter det köpte jag en super god frukost: 
Bagel med räkröra från Snuggels, så god att den förtjänar en bild till: 
Dock blev den på sniskan men orkar inte rätta till det idag. Jag åt den för övrigt på gående fot, VÄLDIGT kladdigt så det är inget jag rekommenderar. Sätt er ner på Snuggels istället och njut av deras underbara miljö. 
Jag gick upp till lägenheten och mötte pappa, körde runt och köpte lite fler saker till lägenheten, hämtade saker från Jysk och snart är nog allt köpt. Badrummet är troligtvist klart imorgon också sa pappa, SÅ GLAD!! Sen hjälpte jag till lite själv, satte av tid till 13 för att kunna hjälpa pappa lite. Byggde ihop två av de cirka 30 lådor som vi har köpt med möbler och skåp och sådant. 
Därefter åkte jag hem, skrev ihop nästan allt till uppgiften som ska vara inne imorgon. Och sen, sen kom det roligaste på hela dagen. 
Min nya älskling! Äntligen har den kommit och den är nu fullt installerad och uppdaterad och klar att användas. Ska gå och handla skärmskydd imorgon men jag kommer nog köra på utan skydd runt om, vill ju att det guldiga ska synas plus att den blir så klumpig med skydd runt. Nu är det inte glas på baksidan så den borde klara sig och jag har ju märkt att jag är mer försiktig utan skalet än med så jag hoppas på det bästa. 
Nu ska jag sätta mig och läsa lite innan det blir lite Grey's på tvn. 
Puss / J
 

Jag - se fotboll?!

Publicerad 2013-11-19 22:09:22 i Allmänt,

Ja tro det eller ej men jag sitter just nu och tittar på fotbollen på tv, är ändå lite spännande när det är landslaget som spelar. Men ska snart sova och ta en lite sovmorgon imorgon, inte upp förrän 8.00 - rena lyxen! 
Godnatt. Puss / J

Försenat inlägg

Publicerad 2013-11-19 19:24:04 i Träning,

Detta inlägg skulle lagts upp vid tre tiden idag men då ville inte internet sig.
Har varit i skolan under förmiddagen sen direkt hem, äta och sticka till gymmet innan det invandras av skolpojkarna som kommer vid två, halv tre. 
Idag blev det 35 jobbiga minuter på trampmaskinen, kroppen ville inte alls. Efter det körde jag sneda magmusklerna i ryggresningen med 5 kilo samt vanliga ryggresningar för ryggen. Sen blev det TRX-banden med samma tre övningar jag brukar göra, vet inte riktigt vad de kallas men jag kallar dem för detta: 
* omvänd fällkniv
* cyklande fällkniv
* planka
Alla görs med fötterna i TRX-banden och armbågarna i marken. 
Sen körde jag en 100 repitioner totalt av lite andra magövningar på mattan sen orkade jag inte mer. Kroppen ville inte alls idag. Ska ner imorgon och köra ben tänkte jag, och möjligen lite mage också för jag har sug efter magmuskler. 
Såhär snygg var jag på trampen idag. Och när jag kom hem väntade denna goda svamp och baconpaj: 
Puss / J

Godnatt med självförtroendeboost

Publicerad 2013-11-18 22:36:00 i Allmänt,

Försöker boosta mitt självförtroende efter helgens händelser, försöka hitta tillbaka till mig själv liksom så nu är det boosting på hög nivå med fokus på sånt jag kan förändra - plugget och träningen. 
Eller hur? 
Godnatt på er! Puss / J

Mobilens egna liv

Publicerad 2013-11-18 15:21:47 i Allmänt,

Min mobil har verkligen börjat leva ett helt eget liv. Idag hade jag 87% när jag gick upp till jobbet, hade musik igång och det tog cirka 20 minuter att gå, när jag var framme hade jag 45% kvar. Kändes inte riktigt bra. Sen låg den i fickan i ungefär en och en halvtimme och använde alltså inte den men när jag kollade sen hade jag endast 13% kvar! Var tvungen att ringa pappa och förvarna att den kanske dör innan de från Elgiganten hinner ringa och hade sen endast 9% kvar. 
När jag sen en halvtimme gick därifrån hade jag endast 3% kvar och tio minuter senare endast 1%:
Kom hem och innanför dörren satte jag i den i laddaren och då hoppade den upp till 52%:
Men tio minuter senare fanns det bara 4% helt plötsligt:
Den spelar verkligen ett spratt med mig! Men sån tur är så ska den nya komma i veckan - Woho!!
Puss / J
 
 

Snabba puckar

Publicerad 2013-11-18 08:40:45 i Allmänt,

Gick upp redan halv sju imorse och tog en promenad. Det börjar verkligen ta emot att gå upp på morgnarna nu så får nog utvärdera detta mål med 100 km PW på en månad, kanske rent av ska skippa det nästa månad och fokusera på lite mer styrka och att göra styrka hemma också. Behöver verkligen sömnen märker jag. 
I övrigt var jag hemma och hade ätit frukost till halv åtta så då la jag mig och sov en halvtimme till och nu är jag påväg till jobb, en kort dag idag 9-11 sen blir det plugg på riktigt! Ska nog sätta mig på ett fik för att faktisk få det gjort idag. 
Puss / J

Bildbomb

Publicerad 2013-11-17 20:09:58 i Allmänt,

Ligger i sängen nu och är riktigt trött, borde plugga men får se hur det går. Lite bilder från helgen: 
Firade syrrans 40-års med kalas på dagen igår. 
Vi skickade roliga bilder till varandra hos vicky sen på kvällen innan Öja. 
Felle, vicky och jag ❤️
Jag och vicky samt snygge-Anton på mobilen. 
Gjorde en fin ny bakgrund till mobilen imorse. Mina allra finaste vänner - vad hade jag gjort utan er? 
Middagen idag: revben med pommes och sallad. 
Puss / J

En återställare

Publicerad 2013-11-17 11:43:15 i Allmänt,

Asså ja, vilken kväll. Jävligt skoj men det spårade lite väl men men, det viktigaste är att man har kul och har sina vänner med sig trots att jag tappade bort dem några gånger och så. 
Jag började dagen med en otroligt skön dusch och sen tog jag morgonrocken, vattenflaskan och hallon och la mig i soffan. 
Men det fanns inget kul på tvn så nu är jag istället ute och går och får lite frisk luft så kan jag förhoppningsvis kunna plugga senare idag innan och efter jobbet. 
Puss / J 

Finns det något bättre?

Publicerad 2013-11-16 11:31:42 i Allmänt,

Sitter och äter lunch nu efter ett kort omotiverat pass på gymmet men jag tog mig igenom det, lite ben och lite mage sen var jag nöjd för idag. 
Till lunch idag blev det kycklingrester från igår, sallad och egengjord sås (créme fraiche blandat med sötsursås och chilipulver). Samtidigt tittar jag på denna underbara serie: 
One tree hill alltså - finns seriöst inget bättre! Speciellt den säsongen som är just nu, älskar denna serie. Får mig alltid på bra humör och idag behöver jag det. 
Puss / J

Gårdagens

Publicerad 2013-11-16 07:43:38 i Dagens,

Här kommer en gårdagens som jag hade tänkt lägga upp men somnade för snabbt. Är nu ute och går sen blir det frulle, lite fix i lägenheten, gymmet och sen 40-års fest för min syster innan Öja ikväll. 
Iallafall: Svarta byxor från Cubus och min nya blus från HM i puderrosa. 
Puss / J

Fattiglapp

Publicerad 2013-11-15 21:53:10 i Allmänt,

Det är farligt att ta en hel eftermiddag på Ikea med mor min, kvittot var på 9555 och sen ska vi handla stolor på Jysk imorgon för 1200.. Fy tusan vad dyrt allt är! Men jag är väldigt nöjd med mina köp och tror det kommer se riktigt fint ut när det är uppe i lägenheten. 

Innan Ikea var jag förresten på massage, vilket under det gör för ryggen men förstörde den rätt snabbt igen efter dagen på Ikea men men, det var skönt. 
Nu ser jag nya greys och funderar på att ta någon fika.
Puss / J

Frulle

Publicerad 2013-11-15 10:16:38 i Allmänt,

Varierade frukosten lite idag, havregryn istället för mannagryn. Måns åt mannagrynen bredvid mig, världens sötaste unge alltså. 
Hade mjölk, äpplemos och blåbär till. 
Nu är det skolan som gäller. 
Puss / J

Hoppas på sömn

Publicerad 2013-11-14 22:42:58 i Allmänt,

Ligger nu i sängen och hoppas på att jag kan få sova bättre inatt än igår natt. Har endast blundat ögonen knappt tio minuter idag och nu precis har jag kört slut på magen helt med 160 situps/magövningar till utöver gymmet innan jag la mig i sängen. Med det säger jag godnatt. 
Puss / J

Överträffat sig själv

Publicerad 2013-11-14 15:05:05 i Träning,

Idag har både jag och min telefon överträffat sig själva. Min telefon överträffade sig själv genom att idag dö vid 65% batteri - den blir bara bättre och bättre. Jag överträffade mig själv på gymmet idag, har börjat köra intensivt en timme istället och verkligen köra hårt den timme och sen hinna med annat så som plugg senare. Idag blev det 35 minuter på trampmaskinen och 25 minuter med TRX-banden. Har börjat få grepp om dem nu så det är väldigt kul. 
Gjorde ett triset för magen som jag gjorde tre gånger - fy tusan alltså! Sen körde jag en övning för sidmagmusklerna också innan jag avslutade med ett triset för övre ryggen, biceps och axlarna som jag gjorde två gånger. Efter det var även armarna rätt döda och nu är jag på väg hem för att plugga lite innan jobb och möte ikväll. 
Bjuder på en gammal svettbild från gymmet innan mitt lilla sukuppehåll. 
Puss / J

Hon tror hon är superwomen

Publicerad 2013-11-14 09:13:25 i Allmänt,

Haha ja, just det. Jag skickade in en senanmälan till Idrottstränare II igår, läste ettan förra hösten och fick ett extremt sug på tvåan igår. Tänkte va fan - pallar jag både lärarutbildningen och tränarutbildningen så är det ju helt awesome, pallar jag inte så är de bara att hoppa av tränarutbildningen. Den är på halvfart så det borde gå men vi får se! Sjukt nervigt men man ska göra det man tycker är kul så är det bara. Jag gick efter magkänslan och ska göra det bästa av situationen. Måste dock dra ner på något/några av mina fem jobb men det löser jag, en del av dem ger inte så värst mycket pengar ändå. 
Men jag är stolt över att jag följde magkänslan och vågade så får vi se hur det slutar. 
Puss / J

Sämsta natten

Publicerad 2013-11-14 08:07:20 i Allmänt,

Okej, jag har haft en riktigt värdelös natt i natt. Låg och vred och snurra och höll på i princip hela natten, visst sov jag något men inte speciellt mycket för det känns som att jag var vaken hela natten.. Måste bli bättre på att inte somna om dagarna så jag är trött på nätterna. Nu ska jag jobba 8.30-12.30 sen gymmet och plugg tänkte jag, innan träning ikväll 17-18 och ett tränarmöte på det. 
Puss / J

Prinsessans dagbok 2

Publicerad 2013-11-13 21:36:14 i Allmänt,

Plugget höll knappt en timme sen såg jag att ovannämnda film gick på tv och sitter nu istället i sängen med ett kvällssnacks. 
Puss / J

Svettande glasögonorm

Publicerad 2013-11-13 20:27:38 i Allmänt,

Såja, då var jag hemma igen efter några timmars jobb och därefter hjälpte jag Emilia med lite skolarbete och sist så drog jag mig till gymmet och körde ett riktigt grymt pass. Längesen jag svettades så mycket och där lärde jag mig också att man ska verkligen inte ha bomullslinnen när man tränar - ALL svett syns! Men men, samtidigt är jag stolt över mitt svett, det betyder att jag tar i och kör hårt i min träning. Innan träningen var jag och Emilia förresten en snabbis inne på Snuggels och delade på årets första lussekatt, mumsfilibaba. 
Träningen idag blev 2 km PW, 1,5 km på trampmaskinen i lätt motstånd och högt tempo och därefter fyra rumpövningar, fyra magövningar och två ryggövningar. Ett riktigt skönt pass på lite över en timme vilket passade helt perfekt för kvällen. 
Hem och åt kokt lax, kokta morötter och dillsås.
Hade potatisar värmda på tallriken men blev så mätt på allt annat och var inte sugen på det heller så då sket jag i det. Istället tog jag två stycken gräddbullar som efterrätt, de är så galet goda! Lätt de bästa märket på gräddbullar som finns att köpa.
För övrigt har jag idag hämtat ut mina glasögon och sitter just nu på dem på. Inviger dem med ett inlägg här och nu ska jag sätta mig med lite läsning till skolan och så får vi se hur det blir med dem, har hört att det i början känns värre så handlar nog väldigt mycket om vana. Tycker iallafall att de blev bra, me like. 
Puss / J

Ändrade planer

Publicerad 2013-11-13 11:49:50 i Allmänt,

Hej och hå, här var man på väg till gymmet och skulle kötta ven och mage när de ringer från jobb och behöver hjälp några timmar. Så fick vända i dörren på gymmet och ska nu hem och äta lunch innan jag cyklar upp till nektarinen och jobbar 12.45-15.30. 
Efter det blir det nog att hjälpa Emilia med lite plugg och så tar jag gymmet i kväll istället. För jag ska allt hinna med det idag! 
Puss / J

Träningstisdag

Publicerad 2013-11-12 23:18:00 i Allmänt,

Idag har varit en riktig träningstisdag. Uppe imorse och tog en PW som jag nämnt tidigare, sen skolan och direkt till gymmet. Där körde jag 32,5 minuter på trampmaskinen och sen både rygg, mage och lite rumpa för att få igång kroppen. Imorgon ska jag köra mage och ben hade jag tänkte - kötta riktigt ordentligt för första gången på en månad med styrketräningen och inte bara konditionen. Sen hem och snabbt slänga i mig denna favoriträtt: 
Jag älskar verkligen spaghetti och köttfärssås, finns knappt något bättre. Eller ja jag vet inte, rent allmänt älskar jag väldigt mycket maträtter så svårt att säga den ena eller den andra men denna är helt klart topp tio. Haha tänkte först skriva topp fem men kunde inte avgöra med några andra rätter så fick bli tio. Borde kanske skriva ihop en lista på mina tio favorit rätter som faktiskt är bra för ens kropp. Självklart utan att räkna med oxfilé och sådant för det har jag ändå inte råd med och det har nog inte de flesta av er heller flera dagar i månaden. 
Där efter stack jag ner till badet och höll träning x2. Först mina älskade Sum-Simmare som jag är så himla stolt över efter helgens tävling. De presterade verkligen som de skulle och imponerade på mig som är rätt nya tränare i den gruppen - verkligen super kul. Men idag märktes det att de flesta var rätt slitna efter helgen och toppningen till den, med all rätt självklart. Efter det hade jag mina underbara A-gruppare, som även de simmade bra i helgen de som tävlade. Kul att se utvecklingen hos mina adepter. 
Vidare snabbt hem och byta skor för att sen möta upp Ehrnborn för en kvällspromenad med massa snack som vanligt, vi kanske inte hinner ses speciellt länge när vi ses men vi ses iallafall varje vecka och får tid att prata av sig från allt som hänt i ens liv vilket är toppen. 
Nu ligger jag i sängen, har beställt kurslitteratur.. Blir fattiglapp men men. Kan sälja dem vidare sen förhoppningsvis. Ska vänta tills jag har en del att sälja dock tänkte jag, så man kan få in en liten större extra summa. Ska idag faktiskt somna utan att ställa väckarklockan, det händer väldigt sällan i mitt liv så jag tar verkligen till vara på de gånger det händer. (Kommer säkert vakna astidigt ändå men men, värt ett försök)
Godnatt. Puss / J

Pregym

Publicerad 2013-11-12 13:41:47 i Allmänt,

Hann vara hemma i cirka fyra minuter och nu är jag på väg till gymmet med en riskaka i högsta hugg. Nu kör vi! 
Puss / J

Godmorgon

Publicerad 2013-11-12 09:08:50 i Allmänt,

Sitter nu på tåget, tog en lite längre PW imorse på 45 minuter. Sånt som fungerar när man inte börjar förrän 10.15. På pappret står det att vi slutar 15 idag men jag tror nog vi kommer sluta tidigare än så, sista två timmarna är nämligen till basgruppsarbete men vi har ingen uppgift att jobba med. Förhoppningsvis innebär det att jag kan hinna hem och dra till gymmet innan jobb 16.30-20. Har redan packat väskan och allt är nämligen sjukt sugen på att svettas sönder lite idag. Nu blir det till att vila på tåget och på tåget hem ska jag nog läsa lite, denna kursen innebär en jäkla massa läsande har jag insett. 
Min frukost imorse bestod av detta: 
Det är proviva i glaset, den med hälften så mycket socker. Faktiskt väldigt god. 
Puss / J

Hatkärlek

Publicerad 2013-11-11 22:55:23 i Allmänt,

Ligger nu i sängen och min känsla till sängen är som rubriken - en hatkärlek. Jag älskar när det är mysigt och man är på humör för att bara krypa ner och gosa in sig men jag hatar att ligga här själv, jag hatar att vakna upp själv och jag hatar att somna själv men samtidigt så älskar jag att jag kan röra mig hur mycket som helst utan att jag stör någon. Ni förstår säkert känslan, iallafall alla ni som under den större delen av era senaste år i livet har varit i ett förhållande, kvittar om det är massa olika eller samma person man varit med, bara den vanan av att inte behöva ligga här själv varje natt som ett förhållande för med sig. 
Så lyder mitt förhållande till min säng, hoppas det blir bättre i min nya lägenhet sen. 
Godnatt. Puss / J

Tåget

Publicerad 2013-11-11 08:05:20 i Allmänt,

Nu sitter jag på tåget inför ännu en dag i skolan. Lär somna på tåget rätt så snart efter det har kört - känner mig riktigt trött nu efter helgen. När jag gick upp imorse var det inte alla så farligt, var nästan pigg ju så min PW gick riktigt bra. Men tågen gör mig trött, varje gång. Det är inte många gånger jag håller mig vaken på hela turen, somnar i princip ALLTID. Ser det som positivt att få den extra sömnen så jag orkar allt utanför skolan också. 
Vi hörs under dagen. Puss / j

Vilken helg

Publicerad 2013-11-10 22:54:20 i Allmänt,

Helgen har verkligen bara sprungit iväg! Den har varit fylld med irritation blandat med så himla mycket glädje, lycka och kärlek till min simmare och sporten jag älskar. 
Det har gått bra för mina småttingar som faktiskt inte känns så små längre men ändå. Vi har fyra stycken vidare till riksfinaler och jag hoppas verkligen jag kan få följa med dit och coacha dem. 
Nu ligger jag i sängen och ska sova, lite "sovmorgon" imorgon, "bara" 06.15 nu, men men det är skönt att komma igång på morgonen. 
Puss / J

Bästa sockerkakan

Publicerad 2013-11-10 12:45:08 i Allmänt,

Min mor gör verkligen världens bästa sockerkaka! Finns inget bättre. Tog precis min andra bit för dagen innan jag kör vidare upp till Helsingborg för sista passet av Sumsim region. 
Lillemannen ligger och sover middag nu, han somnade så sött så på mitt bröst på två minuter så trött han var. Mysigare finns ju inte. 
Puss / J

Morgonmys

Publicerad 2013-11-10 08:15:10 i Allmänt,

En liten snabb uppdatering. Var på tävling hela dagen igår och körde då till och från Helsingborg, upp svin tidigt. Ska dit efter lunch igen idag så ni får höra om tävlingen ikväll eller imorgon. 
Just nu sitter jag i soffan och myser med min febriga guldklimp som vi passar under natten. 
Vi tittar på Emil i Lönneberga men ska äta frukost snart. 
Puss / J

Ingen ledig tid

Publicerad 2013-11-08 20:42:18 i Allmänt,

Idag har jag inte haft mycket ledig tid, jobb 6-13 sen träning direkt. Åt detta till lunch på jobb innan: 
Hemmalagade köttbullar och hemmalagad mos med lingon. På träningen blev det 45 minuter på trampmaskinen och ryggövningar på det. På trampen körde jag 2 min uppvärmning sen 2/2 intervaller maximal höjning i motstånd 45/50. Det gjorde jag i en en 30 minuter sen ökade jag från 50 till 55 och så vidare med fem ökning i motstånd per minut tills jag var uppe i 70 motstånd sen ner igen varje minut. Avslutade med 3 minuter nertrapp - kändes så jäkla skönt! Kroppen har äntligen börjat svara på träningen, känns att den märkt att den tycker om träning. Super glad! 
Sen blev det en timmes samtal med Hanna, gud vad jag saknar henne.. 
En snabb runda med mor hann jag också och beställde glasögon och hämtade present till min systers 40års. 
Nu har jag precis varit på badet och ska fortsätta kvällen med att mysa med familjen och våra gäster ikväll. 
Puss / J

Glömsk

Publicerad 2013-11-07 22:06:09 i Allmänt,

Känner att jag helt missat bloggen idag - har haft en väldigt bra dag med väldigt lite tid över och därav också missat blogga. 
Började med en PW tidigt, tidigt i morse sen tåget till skolan för opponering. Vilket för övrigt gick bra, jag är godkänd på min tenta. Så det var super! Sen gick jag en nostalgisk runda på stan i Malmö, kändes väldigt konstigt när man inte gjort det på sådär ett och ett halvt år. Tog fram väldigt många minnen. Bokade tid till massage nästa fredag för ryggen, har ju ett presentkort sen studenten som jag tänkte utnyttja. Sen fixade jag fars dags present, plus lite extra till honom för han jobbar så hårt i lägenheten. Hittade JÄTTE mycket saker jag vill ha, lite till lägenheten och massa kläder men jag ska spara tills jag vet klart med lägenheten vad som ska in var. Mötte därefter upp Emma för en runda till på stan, fixade present och fikade gånger två. En lunch och en fika dock, fikan bestod av fel-yo som hon aldrig testat: 
Sen hämtade Sara upp mig och vi stack till hennes lägenhet där det renoveras för fullt. Så himla spännande! Jag ska förresten upp i min lägenhet imorgon och kika på toaletten för då ska förhoppningsvis all kakel och klinkers vara klart. 
Jag och Sara beställde iallafall mat från Hai, mumsigt och snackade massa skit och tittade lite tv på den lilla stund vi hann träffas. Nu är jag på väg hem, jobb imorgon ju 6-13. 
Så fler inlägg blir det inte idag, avslutar med en bild på mig själv från idag med min favvo tröja. Så himla mysig. 

Puss / J

Godnatt från mitt rum

Publicerad 2013-11-06 22:13:19 i Allmänt,

Med denna bild från mitt rum just nu - ser mig själv i spegeln från andra sidan rummet - säger jag godnatt. Ska upp 05.22 för att hinna en snabb PW innan frukost och tåget kl 07.02. 
Puss / J

Alla har rätt att vara stolta

Publicerad 2013-11-06 19:23:57 i Allmänt,

Jag har funderat över en sak idag som jag stör mig på från och till och känner att jag måste säga mitt i saken.
Gör man saker för sin egen skull och som man mår bra av så ska man fan ta mig vara stolt över det. Det är ofta folk som gnäller över att andra lägger upp bilder när de tränar eller på hur nyttigt de äter, nästan som att det inte är tillåtet att dem mår bra av att träna och äta nyttigt. Det finns faktiskt personer som rent ut sagt mår riktigt jävla bra av att träna, som inte tycker det är en börda att röra på sig, som inte drar sig för att gå den där extra kilometern till jobbet eller skolan istället för att köra bilen. Det finns personer som tycker det är gott med grönsaker, som inte tycker att socker är det bästa som finns och som faktiskt mår bra av att skippa den sista fikabullen på kvällen innan man går och lägger sig. Bara för att man inte sälv är så så betyder inte det att det är fel när andra personer är så. Och vi har faktiskt ingen rätt att dömma de personer som lever ett hälsosammare liv. De enda som vet om de mår bra eller inte är personerna själva och möjligtvis personer i deras närmsta omgivning men utöver det så är det ingen annan som har rätt att säga någonting om saken, speciellt inte vi som bara tittar på utifrån.
Samma sak gäller allt annat i livet. Senast idag diskuterades det om det faktum att jag aldrig har testat röka. Och det har alltid varit många som sagt att det inte skadar att testa, man blir inte beroende av en gång bara osv men faktum är att jag är stolt över att jag inte har rökt och det har jag rätt att vara - utan att personer utifrån har rätt att döma en. De har ingen koll verken på min mat, min träning, mitt välmående eller något annat i mitt liv för den delen och har därför ingen rätt att säga till mig vad jag har rätt att vara stolt över och inte.
Så var den tanken!
Puss / J
 

Lunch

Publicerad 2013-11-06 12:38:29 i Allmänt,

Sitter just nu och slänger i mig detta: 
Får mig att känna mig som simmare igen, kom nämligen precis hem från att ha tränat - 35 min på trampmaskinen med 2/2 intervaller med motstånd 35 och 40 idag. Sen lite rygg rehab, vågar inte riktigt köra något annat innan ryggen slutar värka varje dag. Var även uppe i morse och gick en PW för att ryggen skulle bli bättre. Hade svin ont i huvudet så blev utan musik för det fungerade inte för hjärnan. 
Nu ska jag äta upp sen på synundersökning, banken, Skånetrafiken och se om jag hittar en fars dags present till söndag. 
Puss / J

Detta datum

Publicerad 2013-11-05 22:38:13 i Allmänt,

För det första så hatar jag min telefon, den dog vid typ 45 procent idag och tajmade precis när jag var ute och gick så för att veta hur långt jag gick så vände jag och gick hem igen så var det bara att dubbla räknaren sen när jag kom hem. Svin störigt och jag vet det låter tramsigt men jag vill veta hur långt jag går, vill veta för att se till så att jag ligger på en jämn nivå varje vecka och inte tränar för mycket eller för lite. I övrigt störde det mig för att jag behövde musiken, behövde rensa tankarna och bara pumpa musik och det gick ju inte.. 
I övrigt så har dagen varit bra men hade varit så mycket bättre om det bara varit ett annat datum, sjukt att datum kan påverka och sitta i fortfarande när man aldrig känner det annars. Men men. 
Nu har jag sett senaste Hart of dixie och senaste HIMYM. Och kan förhoppningsvis somna gott! 
Godnatt, puss / J

Rödbetschips

Publicerad 2013-11-05 21:23:12 i Mat,

Här kommer lite bilder på hur man gör rödbetschipsen: 
Skala rödbetorna
Skiva dem genom en mandolin (försiktigt här - jag skar av en bit av mitt finger..) och få de väldigt tunna
Lägg ut de på en plåt. Jag gjorde nog lite fel här - fyll inte överdrivet utan bara så de täcker. Sen skulle man nog hällt på lite rapsolja som man torkar av lätt och sen på med gott om salt, jag hade en del salt men inte tillräckligt. 
Såhär såg mina ut efter hela natten i ungen på lägsta graderna. Nästa gång ska jag testa tvärtom, så hög värme som möjligt och hålla koll på de eftersom de bara behöver vara inne en liten stund. 
De blev helt okej, vissa blev för tjocka och smackade då för mycket rödbeta. Kanske ska testa med någon annan rotfrukt. Kommer helt klart testa mig fram med sånt här nyttigt godis då jag har riktigt svårt att hålla mig borta från godsaker, behöver annat att ersätta det med. 
Puss / J

Extra cash

Publicerad 2013-11-05 16:03:13 i Allmänt,

De ringde imorse en kvart efter jag gått upp och ville att jag skulle jobba, inte alls beredd på det men har man extra tid så är pengar inte fel alls. Så jobb 9-13.30 och nu har jag sålt det gamla kylskåpet och tjänat 500 extra efter att ha betalat den nya. Super! 
Nu ska jag slänga i mig något litet att äta sen ner och jobba 16.30-20 så vi hörs efter det. Btw mitt finger gör lagom ont idag :( 
Piss / J

En fingerspets fattigare

Publicerad 2013-11-04 22:38:43 i Allmänt,

Testade mig på att göra rödbetschips ikväll, ni får se resultat imorgon. Men så här fick jag arbeta sista stunden för jag skar av tippen av på pekfingret och skadade även tummen lite :( 
Nu har jag sett tre nya avsnitt av Hart of Dixie och ska lägga mig och sova.
Puss / J

Belöning

Publicerad 2013-11-04 11:34:34 i Allmänt,

Nu är äntligen hemtentan inne och jag belönar mig själv med träning.
Låter sjukt kanske men eftersom jag knappt hunnit träna den senaste månaden så har träning verkligen blivit en typ av bonus i livet. För ett halvår sen var det något som var självklart för mig varje dag och nu är det något som jag knappt har tid med. Jag hoppas för min egen skull att jag lyckas få bukt med det för faktum är att jag mår så mycket bättre när jag tränar, får mycket mer än energi och blir på bättre humör för jag mår bra i min kropp. När jag hinner med träning och gör det bra så slipper jag bry mig om hur kroppen ser ut eller vad det står på vågen, jag bryr mig helt enkelt inte för då mår jag bra med mig själv och det är det viktigaste. Det viktiga är inte att det ska stå ett visst nummer på vågen som samhället bestämt eller att man ska vara en viss typ av smal utan att man mår bra med sig själv - och det gör jag när jag hinner träna.
Så med det sagt så har jag redan gjort en ordentlig PW i regnet idag och ska om några timmar ta mig till gymmet innan det är dags för jobb. Så skönt!

Usch

Publicerad 2013-11-03 22:32:44 i Allmänt,

Idag har verkligen ingenting känts rätt. Kroppen är helt ur balans, mår illa och är trött men samtidigt skriker kroppen  efter träning. Har as ont i ryggen nu igen och har ingen aning om vad jag gjort :( idag vill det sig inte alls liksom.. Usch fy.. Tror magen tycker jag ätit för mycket godis i veckan då jag ätit nästan varje dag men resten av kroppen vet i fan.. 
Nu blir det sängen och jag ber om ursäkt för de dunder dåliga inläggen idag. Hoppas vi alla får en bättre dag imorgon. Godnatt! Puss / J

En sån dag

Publicerad 2013-11-03 14:12:08 i Allmänt,

Idag känns det verkligen inte bra, nästan så jag känner mig bakis utan att faktiskt ha druckit eller festat. Var på gymmet och körde 35 minuter på trampmaskinen efter jag hade gjort en timmes plugg. Träningen kändes bra men mycket tyngre än igår men det blev gjort iallafall. Gjorde lunch och åt den och sen har jag bara mått riktigt dåligt. Nu ska jag se senaste PLL innan jobb och hoppas på att jag mår bättre då. Puss / J

Månadens mål

Publicerad 2013-11-02 21:00:00 i Träning,

Nu kommer dem, målen som satts upp för november månad. Kommer börja köra ordentligt på dem på måndag men en del har redan börjat så klart. 
* Gå 100 km även denna månad. Tror inte jag kommer öka det förrän nästa år för det är så mycket som är igång nu så är nöjd att jag hinner så mycket. 
* Utöver gymträning ska jag göra 400 situps i veckan, start på måndag.
* Minst 30 minuter på trampmaskinen två gånger i veckan. 
* Gymma minst 2 gånger i veckan. 
* Godis endast en dag i veckan, om jag är sugen då såklart. Börjar måndag
 
Tycker det räcker bra där. Jag ställde mig på vågen idag för första gången på en månad, inte helt nöjd med resultaten så innan året är slut är där även ett mål att gå ner två kilo, ursprungsvikt håller jag för mig själv. Anledningen till att jag ger mig två månader på detta är för att jag vill göra det på ett hälsosamt sätt genom bra mat och träning och inte bara äta mindre så att kroppen mår sämre. 
Nu kör vi igen! Just do it - kommer kännas så bra när det är uppnått allting. 
Puss / J
 
 

Lördagskväll

Publicerad 2013-11-02 20:03:17 i Allmänt,

Min bror bjöd på en riktigt god hemmagjord pizza ikväll. Verkligen super god och den ser riktigt fräsch ut också. 
Sen har jag och Måns lekt, busat och myst en massa resten av kvällen. 
Puss / J

Bättre än tacofredag

Publicerad 2013-11-02 15:35:35 i Allmänt,

Okej, tacofredag är väldigt gott men asså TACOLUNCH - så himla mycket bättre! Resterna från igår blev en väldigt god och välförtjänt lunch efter mitt pass imorse. Det försvann ju hela 632 kalorier från kroppen på trampmaskinen. Så, denna var min lunch plus en lite tacosallad efter med resten av vad som var över:
 
Nu sitter jag alltså vid datorn igen, var ute en sväng innan och bokade en synundersökning så dit ska jag på onsdag. Nu har jag precis druckit en celcius och förväntar mig att få mycket arbete gjort nu sista en och en halvtimmen innan jag ska bort till min bror och mysa med lillemannen medan storebror bjuder på middag. 
 
Puss / J
 

Vilken känsla

Publicerad 2013-11-02 11:23:02 i Allmänt,

Började dagen med att lämna mor och pappa i Malmö då de ska iväg över helgen, var hemma igen vid åtta och då blev det frukost. Min favvo så klart - mannagrynsgröt! Men jag fattar inte hur jag lyckats glömma salt två gånger på rad nu.. Blir inte riktigt samma sak. 
Sen vila jag mig tills gymmet öppnade och då vid nio var det dags att köra första träningspasset på över två veckor. Sjukt segt att komma igång men sen var det svårt att faktiskt gå av trampmaskinen igen, blev 45 minuter av 2/2 minuters intervaller. Så jäkla skönt att faktiskt ta ut sig på riktigt igen! 
Ni ser färgskillnaden mellan huvud och hals va? Och detta är ändå nästan tio minuter efter jag gått av. Gud vad skönt det är! 
Glömde skriva mina mål igår men de kommer senare idag. Måste plugga först men största fokus ligger på kondition och mage iallafall, mer specifikt kommer sen. 
Puss / J

Tacofredag

Publicerad 2013-11-01 20:21:31 i Allmänt,

Blev inte plugg när jag tänkte, ögonen ville verkligen inte. Tror nästan jag måste gå och göra en synundersökning för det blir rätt suddigt vid datorn om jag inte koncentrerar mig en väldans massa. Och ofta huvudvärk. Känns som det blev en jäkla gnälldag idag men ibland känns inte kroppen helt hundra. Dock har jag fått en del gjort nu, ungefär 2/3 delar är skrivet, eller nästan. Blir nog inte mer ikväll men har hela lördag och söndag också så det ska hinna bli klart! 
Till middag idag blev det vin och taco. 
Och nu sitter jag med mor och pappa framför Idol och myser. 
Här sitter jag rätt bra resten av kvällen eller? Jo jag tror det va. 
Puss / J

Finns det något bättre än Snuggels?

Publicerad 2013-11-01 15:29:43 i Allmänt,

Började dagen med ett läkarbesök imorse som inte gav mig speciellt mycket, fick inte träffa min vanliga läkare så jag var inte riktigt glad över det. Men har tagit lite blodprov för att ta reda på varför jag är så trött och får jag inget svar av det så ska jag gå till min vanliga läkare nästa gång för jag glömde hälften av sakerna bara för att jag var så irriterad över att det inte var min vanliga. Sen ner på badet för lite jobb och där mötte Nella upp mig för en fika på snuggels, var väldigt länge sen jag var på både snuggels och att jag träffade Nella så det var riktigt trevligt. Nu har jag sovit en stund här hemma - som sagt - känner mig alltid trött.. Blir lite mer tv sen ska jag börja plugga och göra det fram tills Idol och middag ikväll. 
Puss / J

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela