Pestolax
Här kommer gårdagens middag som vi testade för första gången. Till 4 portioner behövs följande:
900 gram potatis
Salt och peppar
4 portionsbitar lax
3/4 dl pesto
1 citron
2 dl mjölk
2 msk margarin
150 gram sockerärter
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och sköt potatisen och kokat i saltat vatten.
Under tiden gör vi klart fisken, skör en djup ficka i varje lax och lägg de på en smord ugnssäker form, salta och peppra. Fyll dem med peston. Dela citronen på mitten och pressa ena halvan över laxbitarna. Tillaga i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Var noga så den inte är inne för länge, då blir den torr och rätt tråkig.
När potatisen känns klar så värms mjölken och margarinet upp i en stor kastrull och sen pressar ni ner potatisen och rör runt tills den blivit slät. Salta och peppra.
Vi åt det med kokta sockerärtor och resterande biten av citronen vid sidan om.
Hoppas ni tycker om det! Puss / J